BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAzerbaycan'ı soyan adam----

Azerbaycan'ı soyan adam

Azerbaycan'ı soyan adam
05 Mart 2020 - 16:25 www.finansgundem.com

Avukatlar ve danışmanların kurduğu kirli para ağı Azerbaycan’da ciddi yaralar açtı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2011 -2015 yılları arasında Azerbaycan Uluslararası Bankası’nın Başkanı Jahangir Hajiyev, 14 Ekim 2016’da sahtekarlık, zimmetine para geçirme ve kamu fonlarının elden çıkarılması suçlamalarıyla 15 yıl hapse mahkûm edildi.

Hajiyev’in hapse mahkûm edilmesi ülkenin makroekonomik göstergelerinde düşüşe neden olan faktörlerden biri olduğu düşünülmektedir. Bloomberg News’in haberine göre aklanan miktar Azerbaycan'ın GSYİH'sının yaklaşık %25'ini oluşturmaktadır.

Dava dosyasına göre en sık kullanılan yöntem hayali proje ve harcamalara geri ödemesiz kredilerin verilmesiydi. Para aklanması için offshore ülkelerinde paravan şirketler kuruldu. Kredilerin teminatı olarakta kurgusal taahhütler (takas, teminat) sunuldu.

Hacıev ve avukatları tüm suç suçlamalarını reddetti ve tüm banka kredilerinin Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı'nın izni altında verildiğini belirtti.

PlayStation 5 ve Xbox Series X'e virüs bulaştı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)