BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAzerbaycan'da hükümet erken seçim için Aliyev'e başvurdu----

Azerbaycan'da hükümet erken seçim için Aliyev'e başvurdu

Azerbaycan'da hükümet erken seçim için Aliyev'e başvurdu
02 Aralık 2019 - 23:14 www.finansgundem.com

Azerbaycan'da iktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi (YAP), parlamentonun feshi ve erken seçimlere gidilmesi için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e başvurma kararı aldı.

Azerbaycan'da muhalefet kanadı ve destekçileri yaklaşık bir ay önce ülkedeki gelir adaletsizliği ve yolsuzlukları gerekçe göstererek protesto gösteri düzenlemiş ve hükümete istifa çağrısında bulunmuştu.

Yapılan görüşmeler sonrası YAP Siyasi Konseyi'nin isteği doğrultusunda parti milletvekilleri parlamentonun feshedilmesi için parlamentoya müracaat etti. Parti sekreteri Ali Ahmedov, erken genel seçimlerin ülkenin ekonomik kalkınması ve demokrasinin işleyişi için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, reformlar için cumhurbaşkanının yönetmeliğine destek vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçtiğimiz ay hükümette önemli değişikliklere gitmiş 62 yaşındaki ekonomist Ali Asadov'u başbakan olarak atamıştı.

Bir sonraki parlamento seçimlerinin Kasım 2020'de yapılması bekleniyordu. Azerbaycan'da en son 1 Kasım 2015'te genel seçim yapılmış ve Cumhurbaşkanı Aliyev'in genel başkan olduğu YAP, 125 üyeli mecliste 71 sandalye kazanarak çoğunluğu elde etmişti.

Azerbaycan, 2003 yılından bu yana Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önderliğinde yönetiliyor. Babasının vefatının ardından onun yerini alan Aliyev, ülkedeki muhalifleri susturmak ve hapse atmakla suçlanıyor.

Muhaliflerden protesto, hükümete istifa çağrısı

Azerbaycan'da ekim ayı ortalarında muhalefet partisi ve destekçilerini başkent Bakü'de hükümet karşıtı eylemlerde bulunmuş, aralarında ana muhalefet partisi lideri Ali Kerimli'nin de bulunduğu yaklaşık 80 kişi gözaltına alınmıştı.

Düşük maaşları ve yolsuzluğu protesto eden ve hükümete istifa çağrısında bulunan muhaliflere Bakü polisinin sert müdahalesi tepki çekmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)