BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAzerbaycan'da 8 Ermeni tutsak serbest bırakıldı----

Azerbaycan'da 8 Ermeni tutsak serbest bırakıldı

Azerbaycan'da 8 Ermeni tutsak serbest bırakıldı
07 Şubat 2022 - 14:30 www.finansgundem.com

Azerbaycan, Fransa ve AB ile, Ermenistan’la olan sınır krizine dair yeni görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalar doğrultusunda 8 Ermeni tutsağı serbest bıraktı.


Twitter’dan açıklama yapan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, “Azerbaycan’ın sekiz Ermeni tutsağı serbest bırakması ve Ermenistan’a iade etmesi; (Fransa Cumhurbaşkanı) Emmanuel Macron, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve (Ermenistan Başkanı) Nikol Paşinyan arasındaki görüşmenin ardından gerçekleşen olumlu gelişmelerin bir başka göstergesi” dedi. Michel, AB’nin bölgede istikrar ve refahı desteklediğini belirtti. 

Dağlık Karabağ’da uzun yıllar süren krizin bir devamı olarak Eylül 2020’de çatışmalar yeniden şiddetlenmiş ve çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti. Taraflar ateşkes yönünde girişimler gerçekleştirmiş ancak 10 Kasım’da varılan üçlü anlaşma neticesinde bir başarıya ulaşılmıştı. Moskova’nın arabuluculuğunda Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes sağlamak, bulundukları noktalarda kalmak ve esirlerle cenazelerin takası konusunda anlaşmaya varmıştı.

Ek olarak savaş zamanında Dağlık Karabağ’ın kontrolündeki Kelbecer ve Laçin bölgelerinin yanı sıra Ağdam bölgesinin bir kısmı Bakü’ye geçmişti. Laçin koridoru da dahil, bölgede Rus barış güçleri konuşlandırılmıştı.

Azerbaycan Milli Meclisi Şuşa Beyannamesi'ni onayladı

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni gelişme

Azerbaycan'da en yüksek günlük vaka

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)