BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAzerbaycan Merkez Bankası faizi yüzde 15'e yükseltti----

Azerbaycan Merkez Bankası faizi yüzde 15'e yükseltti

Azerbaycan Merkez Bankası faizi yüzde 15'e yükseltti
09 Eylül 2016 - 22:23 www.finansgundem.com

Azerbaycan Merkez Bankası politika faizini 550 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkardı

Azerbaycan Merkez Bankası, 2015 yılındaki iki devalüasyonun ardından ulusal parasına olan güveni tekrar sağlayabilmek için, gösterge faiz oranını bu yıl dördüncü kez yükseltti.

Banka, Cuma günü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, temel faizi 14 Eylül'den geçerli olmak üzere yüzde 9.5'ten yüzde 15'e yükseltti. Banka, faiz koridorunun üst sınırının yüzde 18'e ve alt sınırının yüzde 12'ye yükseltileceğini duyurdu.

Eski Sovyetler Birliği'nin üçüncü en büyük petrol ihracatçısı olan Azerbaycan, para birimi manatın son bir yılda dolar karşısında yarı yarıya değer kaybetmesinin ardından yeni bir döviz krizi içinde buluyor. Birçok banka son birkaç haftada, talebin yükselmesi ve manatın değer kaybetmeye devam etmesi ile birlikte, döviz satışını durdurdu.

Azerbaycan Merkez Bankası, petrol fiyatlarındaki sert düşüşle birlikte, döviz kurunun dizginlerini gevşetmeden önce, manatın değerini korumak için, geçen yıl rezervlerinin üçte ikisini harcadı. Manat, 2015 yılında dolar karşısında değerinin yarısını kaybetmesi ile birlikte, Bloomberg'in derlediği verilere göre, tüm para birimleri arasında en fazla kaybeden para oldu.

Manat bu çeyrekte yüzde 7 düştü ve eski Sovyet paraları arasnda dolar karşısında en fazla kaybettiren ikinci para konumunda.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)