BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAyvalık'ta buluştular----

Ayvalık'ta buluştular

Ayvalık'ta buluştular
03 Kasım 2013 - 07:59 www.finansgundem.com

Ayvalık Hasat Şenliği iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi

Türkiye’nin zeytinyağı tüketimini ve ihracatını artırmak için düzenlenen Ayvalık Hasat Şenliği iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.
BU yıl 9’uncusu yapılan Ayvalık Hasat Şenliği’ne başta Coca-Cola Başkanı Muhtar Kent olmak üzere iş dünyasının ünlü isimleri katıldı. Cunda’daki etkinliklere Muhtar Kent, Anadolu Holding’in patronu Tuncay Özilhan, Coca-Cola İçecek’te Anadolu Holding’le ortaklığı bulunan Cemal Özgörkey, Salih Madra, Coca-Cola Uluslararası Operasyonlar Başkanı Hüseyin Akın gibi isimler katıldı.
TÜKETİM 2 KG’YE DAYANDI
Ayvalık Ticaret Odası Rahmi Gencer, “Şenliğin ilkini düzenlediğimiz günlerde kişi başına zeytinyağı tüketim yıllık 900 gram civarındaydı. Şimdi 1.8-2 kilo düzeyine yükseldi. Bu rakam da yetersiz kalıyor. Maliyetler yükseliyor, gelir azalıyor” dedi. Muhtar Kent ise “12 yıldır hasada gelemiyordum. Önümüzdeki hafta Avrupa’da işlerim var. Araya bu kez Ayvalık Hasat Şenliği programını sıkıştırdım” diye konuştu.
SURİYE’DEN KAÇAK YAĞ
Ayvalık Belediyesi’yle Ticaret Odası’nın düzenlediği Hasat Şenliği’nde ‘Zeytinyağı: Türkiye’nin Milli Yağ’ adlı bir panel de düzenlendi. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Suriye’den gelen yağa dikkat çekerek, “Suriye sınırından kaçak gelen ürün bir anlamda Türk zeytinyağının namusunu lekeliyor” dedi (Akşam)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı03 Kasım 2013 13:27

    Güzel bir buluşma. ABD ye zeytinyağı ihraç edebiliriz. Anadolu grubu zeytinyağı işinde oldukça iddialı. Ana Gıda'nın fabrikaları var. Obezite yaratan yiyeceklere vergi gelecekmiş (cocacola, mc donalds v.s.) Sanırım bira da şişmanlatıyor. O yüzden zeytin işine ağırlık vermek lazım.