BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAysal'dan şoke eden karar----

Aysal'dan şoke eden karar

Aysal'dan şoke eden karar
14 Nisan 2014 - 07:33 www.finansgundem.com

Galatasaray Başkanı, kongreden borçlanma yetkisi aldı ancak Ada ve genel af konularındaki hedeflerine ulaşamadı

Galatasaray’ın Mali Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Duygun Yarvusat’ın başkanlık ettiği toplantıya yaklaşık 600 kulüp üyesi katıldı.

Başkan Ünal Aysal, borçlanma yetkisi aldı, ancak Galatasaray Adası ve genel af konularında istediğini elde edemedi. Galatasaray Adası’nın kiralanması ve 1995 yılından itibaren verilen disiplin cezalarının kaldırılması konularındaki maddeler, ileri tarihli bir olağanüstü genel kurulda görüşülmek üzere oylama yapılarak gündemden çıkarıldı.

Yönetimin süresi tartışıldı

Borçlanma yetkisinin gündemden çıkarılmasını isteyen önerge de oylandı ve üyeler oy çokluğuyla bu talebi reddetti. Başkan Ünal Aysal rahat bir nefes alırken, yapılan oylamada borçlanma, kulüp hisselerinin ve gayrimenkullerinin değerlendirilmesi için yönetime 2016 yılına kadar yeniden yetki verildi. Kongrede, 2013 yılı Haziran ayında yapılan erken seçimle ilgili Dernekler Masası’ndan gelen yazı ve hukukçuların görüşleri üyelerle paylaşılarak, seçimin bir yıl için mi yoksa 3 yıl için mi yapıldığı konusu tartışmaya açıldı.

Yönetici Mehmet Karlı, mevcut yönetimin 3 yıl için seçildiği görüşünü dile getirdi. Ancak üyelerin yaptığı konuşmalarda farklı görüşler ortaya çıktı.  Kongre Divan Başkanı Duygun Yarsuvat’ın görüşmeyi kapattığını söylemesinin hemen ardından söz isteyen Başkan Aysal, 2016 yılından sonra göreve devam etmeyeceğini açıkladı. Ünal Aysal, “Aslında biraz haksızlık ettim, özür dilerim. Belki daha önce gerçek niyetlerimi açıklamış olsaydım zaman kazanacaktık. Niyetim 2016’ya kadar devam etmek ve sonra aday olmamaktır. Bu sene seçim kararı alırsanız, aday değilim. Seçim olursa görev dönemi 2017 yılına kadar uzayacaktır ve 2016 yılından sonrası için benim planlamamda Galatasaray yok” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)