BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAysal bu yatırımı ne yapacak?----

Aysal bu yatırımı ne yapacak?

Aysal bu yatırımı ne yapacak?
04 Ekim 2013 - 12:00 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Gila Benmayor, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Iğdır'daki yatırımına yönelik bilinmeyenleri yazdı...

Hürriyet yazarı Gila Benmayor bugünkü köşesinde Iğdır'da düzenlenen 'Anadolu Sohbetleri' toplantısında konuşulan ilginç bir not paylaştı. Benmayor, Aysal'ın 2007 yılında Iğdır'da kurulan tekstil tesislerinin neden zarar ettiğini kaleme aldı. Aysal'ın zarar etmesinin iki sebebi var. Peki Aysal ne yapacak?
İşte Gila Benmayor'un yazısından o bölüm;
....Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere’nin açılışını yaptığı Anadolu Sohbetleri’nde Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın Iğdır’daki yatırımı da konuşuldu. Aysal, vaktinde Aras Tekstil’e ait olan tesislerde 2007 yılında Unit Biyoteknoloji A.Ş’yi kurmuştu.En son olan hatırladığım kadarıyla geçtiğimiz mayıs ayında Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ile birlikte Iğdır’daki tesislerini ziyaret etmişti. 15 milyonluk dolarlık bir yatırıma kayısı, domates gibi ürünleri işlemek üzere hayata geçen fabrikanın 2012’de zarar ettiğini öğrendik.
Tesisi inceleyen Profesör Mortan’a göre, Unit’in etkin çalışmamasının 2 nedeni var. Iğdır Ovası’nda tarımsal üretim değinmiş olduğum gibi çok geriledi. Bir sanayi tesisini çalıştıracak tarımsal üretim yok. Iğdırlı üretici sözleşmeli ekime yatkın değil. Zira Unit’in sözleşme yaptığı üretici sözünde durmayarak ürününü piyasaya satmış. Doğu’ya yatırımı daha çok bir “sosyal sorumluluk” projesi olarak gören Ünal Aysal’ın bu yatırımla ilgili ne yapacağı merak konusu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)