BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAynı kişiler, aynı yöntem ile milyon dolarlık vurgun!----

Aynı kişiler, aynı yöntem ile milyon dolarlık vurgun!

Aynı kişiler, aynı yöntem ile milyon dolarlık vurgun!
22 Mart 2021 - 12:36 www.finansgundem.com

İsviçreli bir firmaya, 10 bin ton ağırlığında 326 konteyner külçe bakır yerine, kaldırım taşı göndererek milyon dolarlık vurgun yapan çetenin daha önce de Belçikalı bir firmayı birebir aynı yöntemle 6,5 milyon dolar dolandırdığı ortaya çıktı.

İsviçre merkezli bir madencilik firmasının Çin’e gönderilmek üzere Türkiye’den 36 milyon dolara satın aldığı bakır külçeler yerine kaldırım taşı koyan dolandırıcılık şebekesi gündemde şok etkisi yaratmıştı. Yapılan operasyon kapsamında 11 şüpheli önce ev hapsi adli kontrolü ile serbest bırakılmış sonrasında ise savcılığın itirazı ile yakalanarak tutuklanmışlardı. İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’daki birçok şirket isminin geçtiği soruşturmaya ilişkin yeni bilgiler de çıkmaya devam ediyo

Mağdur şirketin avukatlarından Kazım Yiğit Akalın, söz konusu dolandırıcılık haberinin basında yer almasından sonra onlarca telefon aldıklarını söyleyerek, “Birçok mağdur söz konusu bunlardan biri de Belçikalı bir madencilik firması. Bizim dosyamızdaki aynı isimler, 2014 yılında da Belçikalı firmayı dolandırıyor. Belçikalı firmaya da yine bakır değil, talaş ve alüminyum göndermişler” dedi.

Şüphelilerin bu suçtan Bakırköy’deki ağır ceza mahkemesinde yargılandıklarını söyleyen Akalın, “Şüpheliler o dosyada da aynı savunmayı yapmışlar” dedi. Şüphelilerin suç örgütü kurduklarını anlatan Akalın, “Sürekli aynı şekilde dolandırıcılık yapıyorlar. Önce yabancı şirketlerle düzgün ticaret yapıp güvenlerini kazanıyor sonrasında da yüksek hacimli ticaret anlaşması yapıp dolandırıyorlar” dedi. Avukat Kazım Yiğit Akalın, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, şüpheliler hakkında suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan dava açılmasını talep edeceklerini belirtti.

Yalova'da susuz termal vurgunu

 

Emekli imamdan senet oyunuyla büyük vurgun

 

5 milyon lira vurgun yapan telefon dolandırıcılığı çetesi çökertildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)