BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAynı camide 300 bin kişiyle bayram namazı----

Aynı camide 300 bin kişiyle bayram namazı

Aynı camide 300 bin kişiyle bayram namazı
24 Eylül 2015 - 06:51 www.finansgundem.com

Güneydoğu Asya'nın en büyük ve Endonezya'nın merkez camisi İstiklal Camisi'nde yaklaşık 300 bin Müslüman, bayram namazı kıldı

Endonezya'da Müslümanlar bayram namazı için camileri doldurdu. Başkent  Cakarta'da bulunan dört katlı ve 250 bin kişi kapasiteli camiyi dolduran  Müslümanlar, kültürel kıyafetleriyle ailece bayram namazını eda etti. Camiye  sığmayan Müslümanlar, namazı caddelerde kılmak zorunda kaldı. 
 
Endonezya'da bayram namazını farklı kılan etkenlerden birisi,  kadınların da bayram namazlarına katılması. Binlerce kadın, eşleri ve  çocuklarıyla namaza katılıyor. Endonezyalı kadınların namaz için tasarlanmış  yöresel kıyafetleri de dikkati çekiyor. 
 
Adetlerinden taviz vermeyen Endonezyalılar, bayram namazlarında da  kültürlerini takip ederek, namaz için renkli kıyafetler giymeyi tercih ediyor.  Binlerce insan camide kültürel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturuyor.  Bayram namazına gelen çocuklar da Endonezya kültürüne ait kıyafetler giyiyor. 
 
Ayrıca camilerde, küçük tekerlekli sadaka kutuları saflar arasından  dolaştırılarak fakirler için yardımlar toplanıyor. 
 
Ülkede Kurban Bayramı, arife gecesi havai fişekler ve yatsı namazından  bayram namazı saatine kadar tüm cami hoparlörlerinden yükselen tekbirlerle  karşılandı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)