BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAYM'ye neşter!----

AYM'ye neşter!

AYM'ye neşter!
06 Mart 2016 - 12:06 www.finansgundem.com

Hükümet Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararın ardından hükümet Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Hükümet, Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yasanın 50'nci maddesinin 2'nci fıkrasının son cümlesi "Yeniden yargılama yapmakla yükümlü mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararında açıkladığı ihlali ve sonuçlarını ortadan kaldıracak şekilde mümkünse dosya üzerinden karar verir" hükmünü içeriyor.

İKİ ALTERNATİF ÜZERİNDE DURULUYOR
Yapılacak değişiklikte iki alternatif üzerinde duruluyor. Birinci alternatif cümlenin tamamen madde metninden çıkartılması. İkincisi ise son cümlenin "Yineden yargılama yapmakla yükümlü mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararında açıkladığı gerekçeyi dikkate alarak dosya üzerinden karar verir" şeklinde değiştirilmesi. Bu değişiklikler yapıldığında, yerel mahkemenin AYM kararını olduğu gibi uygulama zorunluluğu ortadan kalkacak. Yerel mahkeme kararında direnebilecek.

Diğer taraftan yasanın bireysel başvuru hakkı ile ilgili 41'inci maddesi de masaya yatırılacak. MİT'e ait TIR'lara ilişkin fotoğraf ve bilgileri Cumhuriyet'te haberleştiren Dündar ve Gül tutuklanmıştı. Tutuklamaya yapılan itirazı karara bağlayan AYM tahliye yönünde karar vermişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)