BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAYM Aziz Yıldırım'ın belgelerini istedi----

AYM Aziz Yıldırım'ın belgelerini istedi

AYM Aziz Yıldırım'ın belgelerini istedi
20 Mayıs 2014 - 20:15 www.finansgundem.com

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Yıldırım'ın iddialarına ilişkin dava dosyasındaki bazı belgeleri istedi

Şike Davası'nın yargıtay tarafından onanmasının ardından Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini iddia eden Yıldrırım, yüksek mahkemeye sunduğu dilekçesinde bazı iddialarda da bulundu.

Bu iddiaları incelemeye alan Anayasa Mahkemesi, Yıldırım’ın yeniden yargılanma talebini değerlendirecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderdi.

Fazla gözaltı iddiası
AYM,  mahkemeye gönderdiği yazı ile bazı belgeler istedi. Belgelerden biri Aziz Yıldırım’ın gözaltına alınma ve tutuklama kararlarına ilişkin. Anayasa Mahkemesi’nin bu belgeyi isteme nedeni Yıldırım’ın ‘4 günlük gözaltı süresini doldurduğu halde gözaltında kaldığı’na yönelik iddiası.

Yüksek Mahkeme, yerel mahkemeden ‘Yıldırım’ın teknik ve fiziki takibe alınmasına ilişkin verilen mahkeme kararlarını da istedi. Aziz Yıldırım’ın , ‘Şike ve teşvik suçu o tarihlerde yasallaşmadığı için hakkımızdaki dinleme kararları silahlı örgüt kapsamında alınmış’ iddiasında bulunmuştu. AYM bu iddia yı da inceleyecek.

Aziz Yıldırım’ın bir başka  iddiası da ‘mahkemenin tutukluluğun devamına yönelik verdiği kararlarda gerekçelerinin ayrıntılı olarak açıklanmadığı’ yönündeydi. Anayasa Mahkemesi Yıldırım’ın bu iddiasını da incelemek için mahkemeden Aziz Yıldırım’ın tutukluluk haline karar verilen tutunakları istedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’in Şike davası kapsamında 6 yıl 3 aylık hapis cezası almış, Yargıtay 5. Ceza Dairesi de mahkemenin kararını onamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)