BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAylin Nazlıaka'dan 'ihraç' açıklaması----

Aylin Nazlıaka'dan 'ihraç' açıklaması

Aylin Nazlıaka'dan 'ihraç' açıklaması
03 Şubat 2016 - 20:56 www.finansgundem.com

Aylin Nazlıaka, tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin ardından konuştu

Aylin Nazlıaka, tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından Sözcü‘ye konuştu. Nazlıaka’nın kararın ardından ilk yorumu ‘Şok oldum’ oldu.

“Atatürk portresinin indirilmesi konusunda bugün partimizin Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla ilgili bir açıklama yapma gereği doğmuştur” diyen Nazlıaka, yazılı bir de açıklama yaptı

AYLİN NAZLIAKA’NIN AÇIKLAMASI
“Atatürk portresinin indirilmesi konusunda bugün partimizin Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla ilgili bir açıklama yapma gereği doğmuştur:

1-) Konu; benim bir milletvekili arkadaşımın Meclis’teki odasına gittiğimde Atatürk resmini görmediğimde gösterdiğim hassasiyet üzerine onun resmi geri asmasından ve benim isim vermeden bu mevzuyu iki milletvekilimizle yaptığım özel bir sohbette paylaşmamdan, bu sırada orada bulunan başka bir milletvekilinin de duymasından ibarettir.

Amacı kişiyi değil ideolojik bir saptamayı tartışmaya açmak olan bu konuşma en fazla beş dakika sürmüştür. Ancak bu özel konuşmanın bir milletvekili tarafından basına yansıtılması sonrasında olay kasıtlı ya da kasıtsız olarak çarpıtılmıştır. Yaşananlar ile oluşan algı arasında orantısız bir fark oluşmuştur. Bu fark partimizi yıpratan bir algı operasyonuna dönüşmüştür.

Atatürk’ün portresinin “çöpe atılması” gibi bir durum asla söz konusu değildir. Odalarımızdaki resmin boyutu gözetildiğinde dahi bunun mümkün olamayacağı açıktır.

2 –) haberin basına düşmesinden sonra soruşturma komisyonu kurulana kadar Genel Başkanımın ve partimin yetkili organlarının talimatlarını beklediğim için uğradığım tüm tahriklere ve saldırılara karşı (şahsımla ilgili çıkan yalan haberle ilgili 18.12.2015 tarihinde yaptığım yazılı basın açıklaması hariç) hiçbir açıklama yapmadım. Partimizde Atatürk düşmanları varmış gibi oluşturulan bu algıya karşı katı bir tutum izledim.

Ben bir Atatürkçü olarak, Atatürk’ün kurduğu partimin Atatürk üzerinden tartışılmasını, tartıştırılmasını istemem.

3 –) Olayla ilgili bir isim verip konuyu daha fazla gündemde tutacak ve partimi tartıştıracak bir davranış içine girmem mümkün değil. Ayrıca iyi niyetinden şüphe duymadığım bir yol arkadaşımı kesinlikle ifşa etmem. Hele hele süreç bir linç kampanyasına dönüştükten sonra benim bir isim vermem artık hiç mümkün değildir.

4 – Makamlar ve mevkiler gelip geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir.

Değerli kamuoyunun bilgilerine arz eder, saygılar sunarım.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)