BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAylık gösterge tablosu ne anlama geliyor----

Aylık gösterge tablosu ne anlama geliyor

Aylık gösterge tablosu ne anlama geliyor
30 Temmuz 2019 - 09:21 www.finansgundem.com

Aylık gösterge tablosu nedir? Memurlarda aylık gösterge tablosu ne anlama gelmektedir? Bu soruların cevapları memurları ve memur emeklilerini oldukça yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle binlerce vatandaş soruların cevaplarını araştırıyor

Kamuda görev yapan memurlar için büyük önem taşıyan aylık gösterge tablosu nedir? Memurlarda aylık gösterge tablosu ne anlama gelir? Hem memurluk hem de sonrasındaki emeklilik için oldukça önemli olan aylık gösterge tablosu hem memurken hem emekliyken alın maaşlar ile emekli ikramiyesinin belirlenmesinde rol oynar.

AYLIK GÖSTERGE TABLOSU NEDİR? MEMURLARDA AYLIK GÖSTERGE TABLOSU…

Devlet memurlarını yakından ilgilendiren aylık gösterge tablosu onların hem memurluk dönemleri için hem de emekli olduktan sonraki dönemleri için çok önemli bir belirleyicidir. Son dönemlerde aylık gösterge tablosu ile ilgili düzenlemelerin yapılması beklenirken bu düzenlemeleri binlerce vatandaş yakından takip ediyor.

Ek gösterge, kamuda görev yapan memurların, aylık maaşlarını, emekli olduktan sonra alacakları maaşları ve emekli ikramiyelerini belirleyen önemli unsurlardan biridir. Öyle ki memurun ek göstergelerin yüksek olması durumunda emekli maaşı ve emekli ikramiyesi de bu oranda yüksek olacaktır. İşte bu nedenden dolayı memurlar bulundukları unvanların 1'inci derece kadroları için belirlenmiş olan gösterge rakamlarının da yüksek olmasını talep etmektedir. 3600 ek göstergesine sahip olan bir memurun alacağı maaş, zam oranı ve ikramiye 2500 ek göstergesine sahip olan bir memura göre farklılık gösterecektir. Bu farklılık 3600 ek gösterge sahibi olan kamu personeli lehine olacaktır.

Binlerce vatandaşın gözü kulağı yapılması beklenen ek gösterge düzenlemesinde. Memur sendikaları tüm kamu personeli için 3600 ek gösterge tablosunun geçerli olmasını isterken öngörüler ek gösterge düzenlemesinin imamlar, öğretmenler, hemşireler ve polisleri kapsayacağını söylüyor. Bu dört meslek grubu arasında farklılıklar olmazken tek bir düzenleme ile ek gösterge çıkarılacak. 3600 ek gösterge bekleyen 247 bin polis, 925 bin öğretmen, 200 bin hemşire, 144 bin din görevlisi var.

(Sözcü)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)