BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAylık 170 bin TL maaş teklif ediyorlar----

Aylık 170 bin TL maaş teklif ediyorlar

Aylık 170 bin TL maaş teklif ediyorlar
29 Haziran 2019 - 23:38 www.finansgundem.com

Vergisiz maaşlar, kardan pay, konut yardımı gibi pilotları ülkeye çekebilmek için teklifler de bulunan Çinli şirketlerden bazılarının pilotlara teklifi ise aylık ortalama 170 bin TL'den yıllıkta 2 milyon TL'yi aşıyor.

Çin Halk Cumhuriyeti'nde uçak yolcusu sayısı 500 milyonu geçti. 9 büyük, 36 küçük ve 9 da kargo taşımacılığı yapan havayolu şirketnin bulunduğu Çin gelecekte iç hat uçuşlarında dünyanın en büyük pazarı olacak.

Boeing'in tahminlerine göre, gelecek 20 yılda Çinli şirketlerin çeşitli kategorilerde 7 bin üzeri uçak satın alacağı, sektöre ayrılacak kaynağın ise 1 trilyon doların üzerinde olacak.Dünya genelinde en çok pilot ihtiyacı gelecek 20 yıl içinde 200 binden fazla yeni pilota ihtiyacın duyulacağı Asya Pasifik bölgesi olacak.

100 binden fazla yeni pilota ihtiyacı olacak

Uçak üreticilerinin yaptığı araştırmalara göre Çin Halk Cumhuriyeti 20 yıl içinde 100 binden fazla yeni pilota ihtiyaç duyacak. Çinli şirketler, kendi pilotlarını yetiştirerek ve pilot transfer ederek kokpit ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Bunun yanı sıra Çin havayolu şirketleri havacılık sektörünün geliştiği ülkelerde yaptıkları anlaşmalarla pilot yetiştirmeye amaçlıyorlar. Çinli şirketler Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ni de radarlarına aldı. THK Üniversitesi, Çin'den 2 havayolu şirketine pilot yetiştirmek üzere ön mutabakat sağladı.

THK Üniversitesi ile Çinli 2 havayolu arasında pilot yetiştirme ön mutabakatı
THK Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, 'Dünyanın her noktasında görev yapabilecek mezunlar yetiştireceğiz' dedi ve ekledi:

"Moskova RUDN Üniversitesi, Uluslararası Makedonya Üniversitesi, Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi, Ukrayna Devlet Teknoloji Üniversitesi ile anlaşmalar yaptık. Çin Sivil Havacılık Üniversitesi, Çin İnsansız Hava Araçları Üniversitesi, Çin Devlet Teknoloji Enstitüsü, Amerika Birleşik Devletleri Embry-Ridle üniversiteleriyle eğitim işbirliği anlaşma sürecimiz devam ediyor. Bu anlaşmalar sonucunda, Uzay ve Uçak mühendisliği bölümleri için öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gerçekleştireceğiz. Ayrıca, Erasmus öğrenci ve akademisyen değişimi programı çerçevesinde 29 Avrupa Birliği üniversitesiyle birlikte çalışıyoruz. Libya, Irak, Tanzanya ve Somali ile yapılan anlaşmalarla bu ülkelerden öğrencilere üniversitemizde eğitim imkânı sağlıyoruz ki bu ülkelerin sayısı artmaya devam ediyor."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)