BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAygaz'da kasıtlı iptal mi var----

Aygaz'da kasıtlı iptal mi var

Aygaz'da kasıtlı iptal mi var
23 Eylül 2013 - 12:41 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de gazetecilerin sorularına çarpıcı cevaplar verdi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Aygaz'ın belirli bir kasıtla mı lisansının iptal edildiği" yönünde sorular sorulduğunu belirterek, "Böyle bir şeyin olması söz konusu olmaz. Aygaz'ın da bu konuda talepleri vardı, 28 depolama tesisinden birisinin lisansı iptal edildi" dedi.
Yıldız, Ahilik Haftası dolayısıyla Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi önünde düzenlenen tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "Aygaz'ın Mersin'deki doğalgaz depolama tesisinin lisansı iptal edildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorması üzerine Bakan Yıldız, kendisine sürekli olarak bu yönde sorular yöneltildiğini belirterek, şunları söyledi:
"'Aygaz'ın belirli bir kasıtla mı lisansının iptal edildiği' yönünde sorular soruluyor. Böyle bir şeyin olması söz konusu olmaz. Aygaz'ın da bu konuda talepleri vardı, 28 depolama tesisinden birisinin lisansı iptal edildi. Bunun siyasi bir karar olup olmadığı sürekli soruluyor. Böyle birşey söz konusu olmaz. Özel bir piyasada, özelleşen, serbestleşen bir piyasada böyle bir bağlantının kuruluyor olmasını şahsen doğru bulmam. Hükümetimiz adına da böyle bir şeyin doğru olmadığını açıkça ifade etmem gerekiyor."
"Kaya gazı arama çalışmaları sürüyor"
Bakan Yıldız, kaya gazı arama çalışmalarının da devam ettiğini ve yeni yapılan anlaşmalar olduğunu bildirdi.
Gerek Trakya'da gerekse Doğu Anadolu Bölgesi'nde kaya gazı konusunda ümitli ve inançlı oldukları için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yıldız, "İyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Tabi sondajlar, bununla alakalı planlamalar, prosesler bitmeden herhangi bir sonuç vermemiz doğru ve gerçekçi olmaz" dedi.
Uzan ailesi ile ilgili davalardaki son durumun sorulması üzerine ise Yıldız, hem Libananco, hem de ondan önceki Polonya davalarının aslı ve temyizlerinin bittiğini anımsattı.
Bu davalarla alakalı hukuki zemini sağlamlaştırıldığını ve avukatlık masraflarının alındığını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:
"Bir önceki davada 5 milyon doları hamdolsun aldık. Geçen gün de yarım milyon dolarlık bir avukatlık masrafını aldık. İnşallah bir tane daha var. Libananco davası ile alakalı da avukatlık masrafları var. Davaları Uzan ailesi kaybettiği için bunu almamız gerekiyor. Ülkemizin, vatandaşımızın, Ahi kardeşlerimin, esnaflarımızın, vatandaşımızın bir dolarını onlarda bırakmayız. Bu manada bugün aslında çok da anlamlı bir gün. Komşusu siftah yapmadığı için müşterisini yollayan bir esnafımız varken, Türkiye'nin, 76 milyon insanının parasını çalmak isteyenler de var. Tam bunlar birbirinden zıt olgular. O yüzden biz de vatandaşımızın bir kuruşunu, bir dolarını onların yanına bırakmayacağız.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)