BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAyetullah’ın fetvasını Diyanet bozdu----

Ayetullah’ın fetvasını Diyanet bozdu

Ayetullah’ın fetvasını Diyanet bozdu
14 Temmuz 2013 - 15:47 www.finansgundem.com

İranlı Ayetullah Zencani, "Azıcık su orucu bozmaz" dedi, tepki geldi: Gayri ciddi, saygısız

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Akdeniz Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman, İranlı imam Ayetullah Esedullah Beyat Zencani'nin, susuzluğu giderecek kadar su içmenin orucu bozmayacağı yönündeki fetvasına tepki gösterdi. Yaman, açıklamayı gayrı ciddi ve saygısız bulduğunu söyledi.
Söz konusu iddiayla ilgili açıklama yapan Prof. Yaman, "Orucun zamanını ve mahiyetini açıklayan Bakara Suresi’nin 187. Ayeti, tan yeri ağarıncaya yani imsak vakti diye bildiğimiz şafak sökümüne kadar yenilip içilebileceğini ama bundan sonra güneş batıncaya kadar ne miktarda olursa olsun hiçbir şeyin yenilip içilemeyeceğini ortaya koymuştur. Hz. Peygamber'in tuttuğu ve Müslüman'lara öğrettiği oruç işte bu oruçtur. Tarih boyunca Müslüman'lar da hiçbir aykırı yorum olmaksızın bu şekilde oruç tuta gelmişler yani bilinçli içilen bir damla suyun bile orucu bozacağı konusunda icma etmişlerdir." diye konuştu. 
Yaman, miktarı ne kadar az olursa olsun, susuzluğu gidermek için içilen suyun orucu bozmayacağını söylemenin, hem açık bir bilgisizlik hem de büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya14 Temmuz 2013 15:59

    Şii din adamlarının verdiği fetvalara inanmayın. Kendiside Muharrem orucunda su içsinde görelim, fetvasında nekadar tutarlı