BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAydın Bank Asya'nın satışı için ne dedi?----

Aydın Bank Asya'nın satışı için ne dedi?

Aydın Bank Asya'nın satışı için ne dedi?
19 Ağustos 2014 - 14:17 www.finansgundem.com

TBB Başkanı Hüseyin Aydın Bank Asya'nın Ziraat Bankası'na satış girişimleri için ne dedi?

FINANSGUNDEM.COM

Türkiye Bankalar Birliği'nin basın bilgilendirme toplantısında konuşan TBB Başkanı Hüseyin Aydın Bank Asya'nın Ziraat Bankası'na satış girişimleri hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Geçtiğimiz günlerde Ali Babacan Bank Asya'yla ilgili yaptığı açıklama sektöre bomba gibi düşmüştü. Babacan konuyla ilgili "Biz hükümet olarak kararımızı verdik. Kamunun da katılım bankacılığı sektöründe olmasını istiyoruz ve bu konuda bankalarımız nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. Ziraat Bankası, Bank Asya'yı satın alırsa kamunun bir katılım bankası olur" demişti.

Toplantıda Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın'a bu konunun sorulması üzerine Aydın, Bank Asya'nın Ziraat Bankası'na satış girişimlerine ilişkin olarak, bu konuda açıklama yapmayacağını söyledi ve '"Bugünkü toplantı, TBB şapkam adı altında yapılan bir toplantıdır. Bu konularla ilgili benden bir değerlendirme beklemeyin. TBB de zaten bu işin tarafı değildir" ifadelerini kullandı.

Bank Asya'da yaşananların sektöre yansımasının sorulması üzerine ise Aydın, şunları söyledi:

"Türk banka sektörünün hikayesinden hep söz ettik. Türk bankacılık sektörü halen çok güçlü. Türk bankacılık sektörü ufak tefek rüzgarlardan, esintilerden etkilenmeyecek kadar güçlüdür. Sizin sorunuzdaki değerlendirme benim görev alanımda değil. Ben TBB başkanıyım ve bir bankanın genel müdürüyüm. Elbette düşüncelerimiz var. Ama kamuoyu bununla ilgili bilgi merak ediyorsa, bu benim görevim değildir, bununla ilgili açıklama yapacak otoriteler bellidir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)