BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAyçin'den THY için şok iddia----

Ayçin'den THY için şok iddia

Ayçin'den THY için şok iddia
15 Mayıs 2013 - 13:10 www.finansgundem.com

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin,basın toplantısı düzenledi ve çarpıcı iddialarda bulundu

THY yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş'te genel başkan Atilay Ayçin, bir grup sendika üyesiyle THY Yönetim Binası'nın önünde basın açıklaması yaptı.
Atilay Ayçin, THY'de grev aşamasına gelmeyi arzu etmediklerini ancak buna THY yönetiminin uzlaşmaz tutumunun neden olduğunu savundu.
İşten çıkarılan 305 çalışan için verdikleri mücadelede bugüne kadar hiç bir olumsuz olayın yaşanmadığını kaydeden Ayçin, buna karşın grevi uygulayacakları ilk günde polisin yoğun güvenlik önlemleri almasına dikkat çekerek, "En temel grev hakkını kullanırken polis ablukasıyla yüz yüze kalacaksak, kendimizi nasıl ifade edeceğiz  Hani ileri demokrasi nutku atanlar neredeler  Hani birden fazla sendikaya üyelik getirdiğini iddia edenler " dedi.
HAVADA GÖRDÜĞÜMÜZ 3-5 UÇAK
Grevi başarıyla sonlandırıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Ayçin, şöyle dedi:
"Kamuoyunun bilgilenmesini istiyorum. THY yasal bir grev dönemindedir. Havada gördüğünüz 3 tane 5 tane uçak, THY yönetiminin kendisi adına işverenlik sıfatı verdiği kaptanlar tarafından uçuruluyor. Başka görevlerle görevlendirdiği kabin amirleriyle uçuruluyor. Henüz eğitimini tamamlamamış part-time kabin memurlarıyla uçuruluyor. Uluslararası hiç bir standarda uygun uçuş yapılmıyor. Emniyetsiz ve güvensiz uçuluyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü bu uçakların denetime alınması konusunda göreve davet ediyorum. Eğer bu görevini yerine getirmezlerse olabilecek kazanın ve sonunda olabilecek ölümlü olayların sorumlusu Hükümet olacaktır. Türk Hava Yolları yönetimi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olacaktır. Biz bir kez daha sendikamız adına uyarıcılık görevimizi yapıyoruz."
THY yönetiminin işten çıkarılan çalışanlar için verilen iade kararlarına uymaya çağıran Ayçin, "Eğer bu ülkenin, sizin deyiminizle bağımsız mahkemelerinin verdiği kararlara saygılı davranacaksınız, 2 yılda bir yapılan toplu pazarlık masasının, pazarlık yapılma statüsüne açılmasını sağlayacaksanız, yüzde 3'lük kölelik ücretini dayatma olmaktan çıkarıp günün şartlarına uygun rakamlar üzerinden tartışacaksanız, grevi başlatmış da olsak tartışmaya varız, görüşme tekliflerine açığız ama bunun aksi yöndeki bugüne kadar sergilediğiniz tavırla devam ederseniz, polisin ablukasında bu kapıdan girip çıkmayı kendiniz için bir güvence olarak görürseniz, bunların sonrasında olabileceklerin sorumlusu sizsiniz" diye konuştu.
Basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, şair Ataol Behramoğlu, müzik grubu Bandista, İşçi Partisi, TKP, ÖDP ve SDP üyeleri açıklamasına destek verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)