BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAybet: 13 Kasım'daki zirvede masada DEAŞ olacak----

Aybet: 13 Kasım'daki zirvede masada DEAŞ olacak

Aybet: 13 Kasım'daki zirvede masada DEAŞ olacak
10 Ekim 2019 - 00:58 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Aybet, Trump ve Erdoğan'ın operasyonun keyfiyeti konusunda tam anlaşma içinde olduklarını söyledi. Aybet, iki liderin 13 Kasım'da DEAŞ ile mücadele konusunu görüşeceklerini ifade etti

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, CNN Türk'teki canlı yayına katılarak Barış Pınarı Harekâtı konusunda açıklama yaptı. Aybet, "Başkan  Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun keyfiyeti konusunda tam olarak anlaştılar. 13 Kasım'da yapılacak görüşmede de ABD ile paylaştığımız ortak görüşlerin bir parçası olarak DEAŞ ile mücadele ve uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukların ele alınacağını düşünüyorum" dedi.

Avrupa ülkelerinden gelerek DEAŞ'a katılan militanların ait oldukları ülkelerce teslim alınması konusunda ABD ile hem fikir olduklarını vurgulayan Aybet, "Bu, Amerikalılarla anlaştığımız konulardan biridir. ABD'li yetkililerle bu operasyon başlamadan birkaç ay önce, ele geçirilen DEAŞ militanların kontrolünü konuşmuştuk. Bu görüşülecek diğer bir konu" değerlendirmesinde bulundu.

Aybet, Trump'ın operasyona dair Türkiye'ye yaptığı 'limitin aşılmaması' uyarısına anlam veremediğini ifade ederek, Trump'ın Barış Pınarı Harekatı'nın ne kapsamda yapıldığını bildiğini ve başından beri ABD askerlerini ülkelerine geri döndürmek için çaba sarf ettiğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)