BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAyakları kopmadı, gazi olamadı ----

Ayakları kopmadı, gazi olamadı

Ayakları kopmadı, gazi olamadı
27 Nisan 2013 - 15:17 www.finansgundem.com

Türkiye’den terörle mücadele yarası… PKK ile çatıştı, yaralandı, acılar çekti ama…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, PKK ile 1996'da girdiği çatışmada her iki bacağından yaralanan askerin, bacağında 1,5 santimlik kısalık oluşmasına ve büyük acılar çekmesine rağmen niçin gazi sayılmadığını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.
Oran, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Diyarbakır 1975 doğumlu Mehmet Binici’nin askerliğini piyade onbaşı olarak, 3. Ordu, 9 Kolordu, 25. Mekanize Tugayı 1. İçgüvenlik Tabur Komutanlığı’nda 1996 yılında yaptığını belirterek şöyle dedi:
“Piyade Onbaşı Mehmet Binici, 3 Temmuz 1996 tarihinde Tunceli’de iç güvenlik harekatı sırasında PKK ile girdiği silahlı çatışmada her iki ayağından vurulmasına, parçalanan kaval kemiklerinden 2 kez ameliyat olmasına, tedavisi bir yıl sürmesine ve sonuç olarak sağ bacağı diğerine göre 1,5 santimetre kısa kalmasına rağmen niçin ‘gazi’ sayılmamaktadır?
Halen çok sayıda yabancı cisim ayaklarında olduğu için büyük acı çeken Mehmet Binici’nin gazi sayılması için çatışmada ayaklarının kopması mı gerekiyordu?”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)