BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAyakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar!----

Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar!

Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar!
18 Aralık 2013 - 11:03 www.finansgundem.com

Soruşturmada gözaltına alınan banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutuları içerisinde 4.5 milyon dolar paranın ele geçirildiği öne sürüldü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içinde bulunan 4,5 milyon dolara el konulduğu öne sürüldü.
Adı geçen bakanlar hakkında henüz bir fezleke hazırlanmadığı soruşturma dosyasındaki incelemenin tamamlanmasının ardından bazı bakanlarla ilgili delillere ulaşılması durumunda fezleke hazırlanabileceği belirtildi.


OPERASYON ÖNE ALINDI

Öte yandan operasyon ile ilgili bir başka detay ortaya çıktı. Bakan çocuklarının bulunduğu dosya ile ilgili soruşturmanın 15 ay önce başladığı ifade edildi. Teknik ve fiziki takip yapılan soruşturmada şüphelilerin faaliyetlerini durdurmaya başladıkları ve delillerin yok edilmesi yönünde görüşmeler yaptıkları tespit edildi. Bunun üzerine durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'na da iletilerek operasyon planlanan tarihten önce başlatıldı.




DOSYAYA BAKAN İLK SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Dosyanın daha önce başka savcıda olduğu ancak bu savcının görev yerinin değişmesi üzerine tüm dosyalarının savcı Celal Kara'ya geçtiği belirtildi.

AYAKKABI KUTUSUNDA 4,5 MİLYON DOLAR

Soruşturmada gözaltına alınan banka genel müdürünün evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon dolar paranın ele geçirildiği öne sürüldü. Banka genel müdürünün eşinin de bir telefon görüşmesinde "Yeşiller geldi" şeklinde ifade kullandığı iddia edildi.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AYDIN18 Aralık 2013 18:40

    VALLA MİDEM BULANDI YAZIKLAR OLSUN BU NE HIRSTIR. GARİBAN AÇ KALIR BİR EKMEK ÇALAR ADI HIRSIZA ÇIKAR. BUNLARA NE DEMEK LAZIM.DÜNYA ALEME REZİL OLDUK.

  • Vatandaş18 Aralık 2013 14:09

    Eveeet, böylece yeni bir deyim daha kazanmış olduk. "Minareyi çalan, kutusunu hazırlarmış." :)

  • Bu kadarına pes18 Aralık 2013 12:52

    Yazıklar olsun sizin gibi hükümete. Koskoca Devletin bankasına getirdiğiniz kişiyi hiç mi DENETLEMEZSİNİZ? Adam Malı eşek yüküyle götürüyor.Kimse göremiyor. PES

  • mustafa18 Aralık 2013 12:23

    komedi la valla komedi memleketin halini görün elinizide vicdanıza koyun eger bulursanız vicdanınızın yerini bu adamlara oy verin oy verin ki kıçınızdaki don a saklasınlar paralarını hey allahım ya ne günlere kaldık nasıl bir memleket nasıl bir düzen hepsi hırsız olur hiç iman sahibi biri gelmez ülkeye kul hakkı yemeyen yedirmeyen yok yok yok

  • deli balta18 Aralık 2013 12:10

    Buda güzel ülkemizin ne vahim durumda olduğunu gösteren anlamlı bir vakadır. Koskoca Halkbankasının genel müdürü 4.5 milyonu evde saklıyor. Herşeyi özetleyen net bir resim. Yaşım gereği 25 senedir ülke gündeminden haberdarım. Her iktidar zamanında malesef böyle yolsuzluklar ve hırsızlıklar oldu. Şu ülkenin burnu bir türlü pislik ve beladan kurtulmuyor arkadaş. İktidar kim olursa olsun, hep yolsuzluk hep gizli gruplar ve örgütlenmeler. Heralde bunların olmadığı bir düzene ömrümüz vefa etmeyecek.

  • x - trader18 Aralık 2013 11:56

    Beyefendinin paraları kutuda saklamasının nedeni bankaların güvensiz oluşu değil, bana göre kara para olduğundan seri numaralarının alınmış olabileceği şüphesi ile bu miktarda paraya banka aracılığıyla resmiyet kazandırılmamak istenmesidir.

  • taze18 Aralık 2013 11:36

    Ne kadar fesatsınız, adam paralarını başka bir bankaya yatıramaz mı ? KUTUBANK

  • kamil18 Aralık 2013 11:27

    bu da aziz yıldırım gibi kutuya sığmaz diye ayakkabı kutusuyla ispat etmeye çalışır şimdi

  • krn-i18 Aralık 2013 11:21

    Reklamlarda da gelin bankaya yatırın yastık altında tutmayın paranızı diye reklam yaparlar bankalar,demek ki doğru değilmiş banka genel müdürü ayakkabı kutusunda saklamış paraları