BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAXA’nın 167 milyon euroluk satışı tamamlandı----

AXA’nın 167 milyon euroluk satışı tamamlandı

AXA’nın 167 milyon euroluk satışı tamamlandı
02 Haziran 2021 - 12:53 www.finansgundem.com

Sigorta devi AXA Yunanistan’daki can ve mal sigortası ile hayat sigortası işletmelerinin Generali’ye satışını gerçekleştirdi. Satışla birlikte Generali’nin Avrupa’da sigortacılık alanındaki hacmi hatırı sayılır biçimde büyüdü


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransız sigorta grubu AXA, şirketin Yunaninsan’daki hayat, mal ve kaza sigortası işletmelerinin İtalyan sigorta devi Generali’ye satışından 167 milyon euro kazandı.

İlk olarak geçen Aralık ayında duyurulan satış anlaşması içerisinde bulunduğumuz ay itibariyle gerçekleşti. AXA Sigorta’nın Yunanistan'daki yan kuruluşunun satışı için Generali, Alpha Bank ile 20 yıllık özel dağıtım anlaşmasına başlayacak. Anlaşma Generali’nin banka sigortacılığı kanalında gelişme hedeflerini de destekliyor.

Insurancebusiness’ın haberine göre, AXA işlemleriyle ilgili açıklamada Generali’nin Uluslararası Baş Yöneticisi Jaime Achústegui Melgarejo şu ifadelere yer verdi: Bu satın alma işlemi Generali’nin Avrupa’daki liderlik pozisyonunu pekiştirme stratejisiyle aynı yönde gidiyor. Mal ve kaza sigortası alanında üçe girerek ve sağlık sigortası alanındaki güçlenerek, Yunanistan’daki sigortacılık piyasasında liderlik rolümüzü güvenceye aldık.”

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Generali'nin Yunanistan'daki sigorta kuruluşları CEO Panos Dimitriou tarafından yönetilecek.

Melgarejo açıklamasında, “Alpha Bank ile yapılan özel uzun vadeli ortaklık, Generali'nin kapsamlı ürün portföyüne her zamankinden daha fazla müşterinin erişebilmesini sağlamak için geniş dağıtım ağımızla birleştirilecek. 300'den fazla şubeden oluşan bir ağ aracılığıyla Yunanistan'daki 3,1 milyon müşteriye erişim sağlanacak” ifadelerine yer verdi.

AXA o alanda artık sigorta ödemesi yapmayacak

 

Avrupa’nın sigorta teknolojisi start-up’ı

Moody’s ECB’yi uyardı: Sürdürülemez

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)