BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAxa ve Sarkozy işbirliğine soruşturma ----

Axa ve Sarkozy işbirliğine soruşturma

Axa ve Sarkozy işbirliğine soruşturma
16 Ocak 2021 - 09:01 www.finansgundem.com

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’ye karşı yeni bir soruşturma daha açıldı

Fransa Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, bir Rus şirketinin çıkarları doğrultusunda lobi çalışmalarında bulunmakla suçlanan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında ön soruşturma başlattı. Nicolas Sarkozy'nin yolsuzlukla yargılandığı "telekulak" davasında da 4 yıl hapsi isteniyor. Yeni soruşturmanın, Sarkozy’nin 2012’de seçimleri kaybettikten sonra tekrar avukatlığa döndüğü sırada, Rusya’da yaptığı iddia edilen danışmanlık faaliyetiyle ilgili olduğu ifade edildi.

Mediapart’ın haberine göre, Sarkozy 2019’da Rusya’da, Fransız şirketi Axa’nın ortağı olduğu ‘RESO’ sigorta şirketiyle sözleşme imzaladı. Axa ise Sarkozy’nin kurduğu ‘Realyze’ adlı hukuk firmasının büyük müşterilerinden biri. Birkaç yıllığına yapılan sözleşmenin maliyetinin 3 milyon euro olduğu ifade edilirken Sarkozy’nin hesabına geçen yıl Rusya’dan 500 bin euro para transfer edildiği öne sürüldü.

Haberde, “Soruşturma, eski devlet liderinin tamamen yasal olan danışmanlık faaliyetini mi yürüttüğü yoksa Rus oligarklar adına potansiyel suç olan lobi faaliyetlerine katıldığını belirlemeye çalışıyor” dendi.

Dosyanın, geçen yaz aylarında, Tracfin mali istihbarattan bilgi alındıktan sonra açıldığını bildirildi. Savcılık, aralık ayında Sarkozy’nin, yolsuzluk davası kapsamında ikisi şartlı olmak üzere 4 yıl hapse mahkum edilmesini talep etmişti. Sarkozy, tüm suçlamaları reddediyor.

SARKOZY HAKKINDAKİ İDDİALAR
Sarkozy'nin "2007'de cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını yürütmek için o zamanki Libya lideri Muammer Kaddafi'den yasa dışı maddi destek aldığı ve kampanyayı bu destekle yürüttüğü" iddia ediliyor.

Devrik Libya lideri Kaddafi, 2011'de öldürülmeden kısa süre önce verdiği bir röportajda, "Sarkozy İçişleri Bakanı iken (2007) bana geldi ve para istedi. Ben de verdim. Sayemde seçimi kazandı." ifadelerini kullanmıştı.

İddialar üzerine 2013'te ön soruşturma açılmıştı. 5 yıl süren ön soruşturma sonrası Sarkozy, 21 Mart 2018'de Paris'te gözaltına alınmış, yaklaşık 30 saat süren gözaltı sürecinin ardından hakkında "cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağladığı, yolsuzluk yaptığı ve Libya kamu fonlarını gizlediği" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Sarkozy, geçen ay yolsuzlukla mücadele yargıçlarına ifade vermişti.

Moskova’da yeni bir korona dalgası yaşanabilir

Trump’ın New York’taki oteline saldırıya karşı önlem

Rum liderden eğlence masasında skandal itirafı

Biden'dan 20 Ocak sonrası aşı seferberliği

DSÖ aşı pasaportu şartına karşı çıktı

Fitch İngiltere'nin kredi notunu teyit etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)