BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvusturya'dan Türkiye'ye küstah tehdit!----

Avusturya'dan Türkiye'ye küstah tehdit!

Avusturya'dan Türkiye'ye küstah tehdit!
14 Ekim 2020 - 15:56 www.finansgundem.com

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kıbrıs'ta Kapalı Maraş'ın açılması ve Oruç Reis'in yeniden Doğu Akdeniz'e dönmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kıbrıs'ta Kapalı Maraş'ın açılması ve Oruç Reis'in yeniden Doğu Akdeniz'e dönmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kıbrıs'ta Kapalı Maraş'ın açılması ve Oruç Reis'in yeniden Doğu Akdeniz'e dönmesi adımlarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu iddia etti. 

Kurz, Türkiye'nin verilen kararlardan vazgeçmemesi halinde Avrupa Birliğinin yaptırımlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağını söylerken AB'nin Türkiye'nin üyelik görüşmelerini askıya alması gerektiği görüşünü de yineledi. 

Sebastian Kurz "Oruç Reis'in arama faaliyetlerini ve 'Kapalı Maraş'ın açılmasını kınıyorum. Her ikisi de uluslararası hukuku açıkça ihlal ediyor. Eğer Türkiye uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ederse, Avrupa Birliği'nin yaptırımlarıyla yüzleşir. Türkiye'nin AB üyelik görüşmeleri de durdurulmalı." ifadelerini kullandı.

Oruç Reis'in Meis adası yakınlarında çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim'e kadar sürecek yeni bir Navtex ilan edilmişti. 

Dışişleri'nden ABD'ye Oruç Reis tepkisi

 

Bakan Albayrak'tan Oruç Reis açıklaması

 

Oruç Reis, Antalya Limanı'ndan ayrıldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum14 Ekim 2020 21:30

    Bu çocuğa biri twittırdanda olsa cvp yazsın buna her yerde her platformda soru sorun doğu akdeniz neresi nereden başlar nerede biter bu bölgede kıyısı olan hangi ülkeler var biliyor mu bilmiyorsa öğretin salak saçma sapan konuşmasın ortalığı kaldırın havaya kimse Türkiye hakkında olur olmaz konuşamazsın bu nedir ya türkiyenin kıta sağanlığı deniz yetki alanlarını öğretin