BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvusturya’dan da onay çıktı: Deniz’in devri için birkaç imza kaldı----

Avusturya’dan da onay çıktı: Deniz’in devri için birkaç imza kaldı

Avusturya’dan da onay çıktı: Deniz’in devri için birkaç imza kaldı
01 Temmuz 2019 - 22:05 www.finansgundem.com

DenizBank’ın Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD’ye devri konusunda 4 farklı ülkeden gereken onay süreci tamamlandı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Satış süreci geçen yılın mayıs ayından bu yana devam eden DenizBank’ın Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD’ye devri konusunda sona yaklaşıldı. Rus devi Sberbank’ın satışına hazırlandığı Denizbank'ın alımında Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası'ndan onay alındığı geçtiğimiz hafta kulislerde yer almıştı. Resmi açıklama geldi ve 4 farklı ülkeden gereken onay süreci tamamlandı.

4 ÜLKEDEN ONAY VERİLDİ

Rus Sberbank’ın resmi sitesinde dün gece duyurulan açıklamada “Şu an itibariyle Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rusya Merkez Bankası’ndan yanı sıra Avusturya Finans Piyasası Yönetimi’nden de anlaşmanın gerçekleşmesi için tüm resmi onaylar alındı” denildi.

Süreç 4 ülkenin onayıyla sona ermiyor. Rus Sberbank sitesinde, tarafların sadece başvuruların yapıldığı birkaç izin sürecinin daha olduğu ifade edildi ancak bu konu detaylandırılmadı.

Geçen yıl Denizbank’ın yüzde 99,85 hissesini Sberbank, Emirates NBD’ye satılması için ön anlaşmayı imzalamıştı. Önce 14.6 milyar TL olan değer, bu yılın mayıs ayında 15.5 milyar liraya revize edilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)