BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvusturya'da binlerce Türk sınır dışı tehlikesiyle karşı karşıya----

Avusturya'da binlerce Türk sınır dışı tehlikesiyle karşı karşıya

Avusturya'da binlerce Türk sınır dışı tehlikesiyle karşı karşıya
01 Nisan 2018 - 17:56 www.finansgundem.com

Avusturya’da yaşayan 18 bin 500 Türkiye kökenli göçmenin, sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu' belirtiliyor.

Avusturya'da yaşayan binlerce Türk'ün çifte vatandaşlık konusundaki kısıtlamalar nedeniyle sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddia ediliyor.

Avusturya'da hükümet ortağı aşırı sağcı Özgürlük Partisi’ne (FPÖ), bu kişilerden ‘Türk vatandaşı olmadıklarını’ kanıtlamalarını istiyor. Hollanda’da yayımlanan Trouw gazetesinin haberine göre, Türk vatandaşı olmadığını kanıtlayamayanlar Avusturya pasaportunu ve bu ülkedeki bütün haklarını kaybedecek.

AVUSTURYA’daki Türkiye kökenli göçmenleri huzursuz eden gelişme, geçen yıl yapılan anayasal değişikliği referandumundan kısa bir süre sonra ortaya çıktı.
Aşırı sağcı FPÖ’ye, kimliği belirsiz kişilerce, Avusturya’da oy kullanan 95 bin Türk seçmenin isimlerinin yer aldığı bir liste gönderildi.
Aşırı sağcı parti, bu listede aynı zamanda Avusturya vatandaşı da olan seçmenlerin bulunup bulunmadığını öğrenmek istedi.
Çünkü Avusturya’da çifte vatandaşlık yasak. FPÖ, listeyi Göçmenlik Bürosu’na gönderdi.
Yapılan araştırmada Türkiye kökenli seçmenlerin oturma iznine sahip olduğu, 18 bin 500’ünün de Avusturya pasaportu taşıdığı belirlendi.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sınıf farkı01 Nisan 2018 21:00

    İnşallah sınırdışı edilip cennet vatanımıza gelirler. İnşallah. Kendileri demokratik ve insan haklarına saygılı ülkelerde yaşayıp da taa oralardan referandumda oy verip bu ülkeyi karanlığa mahkum etmek neymiş görsünler. Madem ülkemizin böyle yönetilmesini istiyorlar, sınırdışı edilip gelsinler de görsünler cennet vatanımızda yaşamak ne Kadar hoş.

  • Rakıp01 Nisan 2018 19:49

    Evet çıksın diye Avrupaya gelip orları karıştıranlar mutlumu şimdi.Çifte vatandaşlığı olupta refarandumda oy kullananlar deşifre oldular.Vatandaşlıktan çıkarılmayla karşı karşıyalar ayıkla şimdi pirincin taşını.

  • Rakıp01 Nisan 2018 21:48

    Halk adlı arkadaş evinde bakıp besleyecek rısklarını vereceksen sorun yok dönsünler.

  • Halk01 Nisan 2018 21:01

    Bence olsun böyle bişey. İnşallah olur. Gelsinler mükemmel ülkemize.