BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvusturya polisi Türk yolcuları köpeklerle aradı!----

Avusturya polisi Türk yolcuları köpeklerle aradı!

Avusturya polisi Türk yolcuları köpeklerle aradı!
19 Ekim 2017 - 14:39 www.finansgundem.com

Viyana Havalimanı'nda uçuşunu bekleyen yolcular, polislerin Türk yolcuları köpeklerle aramasıyla neye uğradıklarını şaşırdılar

Hasan K. isimli vatandaşın kaydettiği video görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük tepki gördü. Bunun üzerine Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu havalimanına gidip incelemede bulundu.

Videodaki görüntülerde polisin Türk yolculara "Üzerinizde ne kadar para var?" diye sorduğu görüldü.

Türkiye'nin Avusturya Büyükelçiliği, resmi Facebook hesabından olayı doğruladı ve bir açıklama yaptı.

DUYURU

"Dün (17 Ekim) akşam saatlerinde sosyal medyada Viyana Havalimanında çekildiği öne sürülen görüntülerin izlenmesi üzerine, Viyana Başkonsolosumuz derhal havalimanına giderek incelemelerde bulunmuştur. Bilahare, vatandaşlarımızdan edinilen bilgiler çerçevesinde, görüntülerdeki aramanın 13 Ekim Cuma günü gerçekleştirilmiş olabileceği anlaşılmıştır.

Öte yandan, THY yetkililerinden de bilgi alınmıştır. Bu tür aramaların, yüklü miktarda nakit para veya ziynet eşyası taşındığına dair ihbar yapılması üzerine ve çok nadiren (senede bir veya iki kez) ve sadece THY’nin değil tüm havayollarını kapsayacak şekilde yapıldığı öğrenilmiştir.

Görüntülerdeki aşağılayıcı ve kabul edilemez uygulama bu Sabah ilgili Avusturya makamları nezdinde diplomatik girişim konusu yapılmıştır.

Bugün ve önümüzdeki günlerde de anılan havalimanında Türkiye’ye yönelik uçuşlar bağlamında gözlem yapılacaktır. Bununla birlikte, aramalarda bulunabilecek para ve ziynet eşyası türü ödeme araçlarına el konulacağından vatandaşlarımızın mağdur olmamaları bakımından aşağıdaki AB çapında geçerli yasal hususların dikkate alınması gerekmektedir.

Avusturya dahil Avrupa Birliği genelinde geçerli kanunlar uyarınca toplam değeri 10 bin € ve üzeri ziynet eşyasının veya 10 bin € üzeri nakit paranın önceden bildirimde bulunulmadan Avrupa Birliği sınırlarına sokulması veya dışarı çıkartılması yasaktır. Bu yasak sadece Türk vatandaşlarına yönelik olmayıp, tüm ülkelerin vatandaşlarını kapsamaktadır.

Sözkonusu yasağın uygulanması amacıyla havaalanları ve sınır kapılarında rutin veya ihbara dayalı kontroller gerçekleştirilmektedir. Viyana Schwechat Havalimanında da senede birkaç kez tüm havayolu şirketlerini kapsayacak şekilde gümrük memurları tarafından eğitimli köpekler vasıtasıyla yolcuların üzerinde deklare edilmemiş yüksek miktarda nakit olup olmadığının tespiti için arama yapılmaktadır.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın mağdur olmamak için Türkçe tercümesi ve Almanca metni aşağıda sunulan mevzuata özenle riayet etmeleri önemlidir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.Göy19 Ekim 2017 19:53

    TARİHTE AVUSTURYA'LILARIN VİYANA'SINI SAVAŞ YOLUYLA DA GÜNÜMÜZDE GÖNÜLLERİNİ BARIŞ YOLUYLA DA FETHEDEMEDİK