BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvusturya Cumhurbaşkanı Bellen, oyunu kullandı----

Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen, oyunu kullandı

Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen, oyunu kullandı
09 Ekim 2022 - 14:03 www.finansgundem.com

Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen, ülkesinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında oyunu kullanmak için eşiyle beraber sandık başına gitti

Avusturya'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci kez aday olan mevcut Cumhurbaşkanı Van der Bellen, başkentin 3’üncü bölgesindeki bir ilkokulda eşi Doris Schmidauer ile oy verdi.

Oy kullanma işlemi öncesi ve sonrasında açıklamalarda bulunan Van der Bellen, seçimlerin demokrasiler için bayram günleri olduğunu belirterek her oyun önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Van der Bellen, kendisi dahil 7 adayın seçime girdiğini, 6 rakibinin bulduğunu, seçim yarışının her yönüyle heyecanlı ve güzel geçtiğini, her adayın kendi yöntem ve yönelişiyle seçmenleri ikna etmeye çalıştığını kaydetti.

Bellen, kendinden emin konuştu

Kamuoyu yoklamalarına göre ilk turda seçimi kazanması beklenen Van der Bellen, "Tabii ki bugün net bir sonuç elde edersek hem bizim için hem de Avusturya için güzel olur. Böylelikle hem Avusturya hem de Avrupa'yı ilgilendiren farklı alanlardaki çeşitli krizlere daha iyi odaklanabiliriz." dedi.

Sandıktan çıkacak sonuca saygı gösterdiğini ifade eden Van der Bellen, bugünkü ilk turda yüzde 50’nin üzerinde bir oya ulaşılamazsa, 6 Kasım’da ikinci tur seçime gidileceğini, demokrasinin bu şekilde işlediğini dile getirdi.

Yaklaşık 9 milyon nüfusa sahip Avusturya’da 6 milyon 400 bine yakın seçmen bulunuyor.

Avusturya'da seçimin favorisi: Van der Bellen

Avusturya ve Macaristan'dan Sırbistan'a 'göçmen' yardımı

Avusturya ve İtalya Rus büyükelçileri Dışişleri Bakanlığına çağırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)