BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAvusturalya Merkez Bankası’ndan dev dijital para işbirliği----

Avusturalya Merkez Bankası’ndan dev dijital para işbirliği

Avusturalya Merkez Bankası’ndan dev dijital para işbirliği
02 Kasım 2020 - 17:01 www.finansgundem.com

Avusturalya Merkez Bankası (RBA), Commonwealth Bank, National Australia Bank, Perpetual ve ConsenSys Software ile, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi için işbirliği yapacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avusturalya Merkez Bankası (RBA), Commonwealth Bank, National Australia Bank, Perpetual ve ConsenSys Software ile, merkez bankası dijital para biriminin toptan formunun (CBDC) potansiyel kullanımı ve sonuçları üzerinde çalışmak amacıyla işbirliği yapacak ve projede dağıtık hesap defteri (DLT) teknolojisi kullanılacak.

Proje CBDC’nin, toptan pazar katılımcılarının fonlama için kullanabileceği, ‘sanal jeton’ haline getirilmiş bir versiyonunun da üretilmesini kapsayacak. Ethereum temelli bir DLT tabanında ‘bir sanal jeton’ haline getirilmiş sendikasyon kredisinin ödenmesi de proje kapsamında yer alacak.

Müdür Yardımcısı Michelle Bullock, “bu projeyle birlikte CBDC’nin toptan finansal pazar transferlerindeki yetkinliğini, risk yönetimini ve inovasyon yönünü keşfetmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu ayın erken dönemlerinde RBA’nın Ödeme Politikaları Başkanı Tony Richards, Avusturalya’da genel amaçlı ya da perakende CBDC’si üretmek için bir kamuoyunun oluşturulması gerekli, demişti. Ancak Richards, bankadan bankaya yapılacak transferler için üretilecek bir CBDC’ye itiraz etmemişti.

Finextra’nın haberine göre, Commonwealth Bank’in Kurumsal Bankacılık & Piyasalar Müdürü Andrew Hincliff, dağıtık hesap defteri (DLT) teknolojisinin, finansal hizmetler için “çok geniş etkisi” olacağı yönündeki inancını belirtti.

Hincliff, “Commonwealth Bank şimdiden bunun birçok kez başarıyla uygulandığını gördü. Stable coinler, tedarik zinciri ve sermaye piyasaları çözümleri, banka garantileri, programlanabilir para ve dijital varlıklar örnek verilebilir” dedi. Açıklamasının devamında, “bankamız bu işbirliği fırsatının bir parçası olmaktan ve merkez bankası dijital para birimlerine dair bilgimizi iletlemekten mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Bu projenin 2020 sonunda sonuçlanması ve katılımcıların 2021’in ilk yarısında bulgularına dair bir rapor yayınlaması bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası ve Hazine destek yarışında

 

TCMB repo ihalesinde faiz yüzde 14.95

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)