BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya'nın yeni başbakanı görevine başladı----

Avustralya'nın yeni başbakanı görevine başladı

Avustralya'nın yeni başbakanı görevine başladı
23 Mayıs 2022 - 11:57 www.finansgundem.com

Avustralya'da seçimi kazanan İşçi Partisinin lideri Anthony Albanese, Canberra'daki törende ülkenin 31. başbakanı olarak yemin etti ve görevine başladı.

İşçi Partisi lideri Anthony Albanese, ülkenin 31. başbakanı olarak yemin ederek görevine başladı.

Avustralya'nın Genel Valisi David Hurley'in Canberra'daki ofisinde düzenlenen yemin töreninde Albanese'nin yanı sıra Richard Marles başbakan yardımcısı, Penny Wong dışişleri bakanı, Katy Gallagher ile Jim Chalmers da ekonomi bakanı olarak yemin etti. Wong, ülkenin yurt dışında doğan ilk dışişleri bakanı oldu.

Oy sayımına devam

Ülke basınındaki haberlere göre oy sayımı sürüyor. Seçimde kullanılan oyların yüzde 72'si sayıldı. Avustralya Parlamentosu'nda çoğunluğu elde etmek için 76 koltuğa sahip olmak gerekirken, İşçi Partisi şimdiye dek 74 koltuk kazandı.

Albanese, halkı bir araya getirme sözü verdi

Albanese, yemin töreninin ardından, "Avustralyalılar, değişim için oy verdi" açıklamasını yaptı. Söz konusu değişikliği düzenli şekilde uygulama niyetinde olduklarını söyleeyen Albanese, halkı bir araya getirme sözü verdi.

Ülkenin Çin ile ilişkilerine değinen Albanese, Çin ile ilişkilerin "zor" olduğunu ancak her zaman Avustralya'nın değerlerinin savunulması gerektiğini ifade etti. Japonya'ya düzenleyeceği ziyarete atıfta bulunan Albanese, iki gün sonra döneceğini bildirdi.

İklim değişikliği ve sağlık gündemi

Albanese, Avustralyalıların desteklediği iklim değişikliği ve sağlık konularındaki gündemi uygulamaya başlayacaklarını dile getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisini aradığını dile getiren Albanese, konuşmanın "oldukça verimli ve olumlu" geçtiğini belirtti.

Japonya sehayati

Başbakan Albanese ve Dışişleri Bakanı Penny Wong, daha sonra Japonya'nın başkenti Tokyo'ya doğru yola çıktı. Albanese, burada ABD Başkanı Biden, Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya gelecek. Albanese'nin söz konusu liderlerle ikili görüşmeler yapması da bekleniyor.

Ne olmuştu?

Avustralyalı seçmenler, ülkeyi üç yıl boyunca yönetecek 47'nci hükümeti belirlemek üzere 21 Mayıs'ta sandık başına gitmişti. İşçi Partisi 2007'den bu yana ilk seçim zaferini kazandı.

59 yaşındaki Anthony Albanese, Avusturalya'da 2019'dan bu yana sürdürdüğü muhalefet liderliğiyle tanınıyor. 2013'ten bu yana iktidarda olan muhafazakar hükümeti devirmek için mücadele eden Albanese, ülkede en uzun süre görev yapan siyasiler arasında yer alıyor. Albanese, ücretsiz sağlık sisteminin savunan politikasıyla öne çıkarken rugby tutkusu ile de biliniyor.

20'li yaşlarından bu yana İşçi Partisinin çeşitli kademelerinde görev alan deneyimli siyasetçi, yaklaşık 25 yıldır parlamento üyesi olarak ülkesine hizmet ediyor. Albanese, 2007'de Kevin Rudd liderliğindeki İşçi Partisi iktidarında ulaştırma ve altyapı bakanlığı, 2013'te ise başbakan yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Avustralya'da halk sandık başında

Avustralya yarın sandık başına gidiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)