BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya'dan 67 Rus'a yaptırım kararı----

Avustralya'dan 67 Rus'a yaptırım kararı

Avustralya'dan 67 Rus'a yaptırım kararı
07 Nisan 2022 - 16:29 www.finansgundem.com

Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, Rus oligarklarına yönelik yaptırım listesine 67 kişinin daha eklendiğini açıkladı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, Dışişleri Bakanlığının resmi internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, "Avustralya hükümeti, Rusya'nın Ukrayna'yı sebepsiz, haksız ve yasa dışı işgalindeki rolleri nedeniyle 67 kişiye daha hedefli mali yaptırımlar ve seyahat yasakları uygulamaya karar verdi." ifadesini kullandı.

Payne, "Bu yaptırımlarla Rusya'nın Buça'da ve Kiev çevresindeki diğer kasabalarda işlediği savaş suçlarına ilişkin kanıtların ortaya çıkmasını takip ediyor ve Avustralya, bu vahşeti mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avustralya’nın Rus oligarklarına yönelik yaptırım listesine alınan 67 kişiden bazılarının kimliklerini açıklayan Payne, bunlar arasında Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Grigorenko, Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Reshetnikov, Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı Aleksander Babakov, Albay General Mizintsev ve diğer üst düzey Rus hükümet yetkililerinin yer aldığını duyurdu.

Avustralya 600'e yakın kişiye yaptırım uyguluyor

Avustralya, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın başlamasından bu yana başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun aile üyeleri, her iki ülkeden üst düzey yöneticiler ve Rus oligarklar olmak üzere 600'e yakın kişiye yaptırım uyguluyor.

Rusya Merkez Bankasının uluslararası rezervlerini ve yatırımlarını zayıflatacak şekilde kısıtlayıcı önlemleri de uygulamaya koyan Avustralya, Rus bankalarının SWIFT kodlarını küresel ödeme mesajlaşma sisteminden çıkararak, Rusya ekonomisine ciddi maliyetler getirmeyi hedeflemişti.

Avustralya hükümeti, Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya bugüne kadar toplam 181 milyon Avustralya doları (137,6 milyon Amerikan doları) tutarında askeri ve insani yardımda bulundu.

Yaptırım mağduru Rus milyarder Abramoviç para için yalvardı!

 

ABD'den Rusya'ya 'Buça' yaptırımları

 

Putin’in kızlarına yaptırım geliyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)