BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvustralya'da tüketici fiyatları beklentilerin üzerinde arttı----

Avustralya'da tüketici fiyatları beklentilerin üzerinde arttı

Avustralya'da tüketici fiyatları beklentilerin üzerinde arttı
25 Ocak 2022 - 08:26 www.finansgundem.com

Avustralya'da 2021 yılı son çeyrek döneminde tüketici fiyatları piyasa tahminlerinin üzerinde artış gösterdi. Böylece 10 yıldan uzun bir süre sonra ilk faiz artışı için sinyal gelmiş oldu.

Avustralya İstatistik Kurumundan yapılan açıklamaya göre, söz konusu dönemde tüketici fiyatları bir önceki döneme göre yüzde 1,3 arttı. Piyasa beklentisi yüzde 1,0 artış olacağı yönündeydi.

Fiyatlar yıllık bazda da aynı oranda yüzde 3,5 artış gösterdi. Analistler yüzde 3,1 artış olacağı yönünde beklenti açıklamıştı.

Veriler, Avustralya Merkez Bankası'nın(RBA) bu yıl faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacağına dair finansal piyasa beklentilerini güçlendirmeye yardımcı olacak. RBA, politika faizlerini 2024'e kadar değişmeden bırakılabileceği yönündeki sinyaller veriyordu.

RBA, en son 2020 yılı Kasım ayında faizi yukarı çekmişti.

Tüketici fiyatları medyan ortalaması dönemsel yüzde 0,9, yıllık yüzde 2,7 arttı. Piyasa tahmini dönemsel yüzde 0,7, yıllık yüzde 2,3 artış olacağı yönündeydi.

Büyük fiyat artışlarını ve düşüşlerini hariç tutan enflasyon ise dönemsel yüzde 1,0, yıllık yüzde 2,6 artış gösterdi. Bu 2014 yılı Haziran ayından bu yana görülen en yüksek seviye oldu. Piyasaların tahmini dönemsel yüzde 0,7, yıllık yüzde 2,4 artış olacağı şeklinde oluşmuştu.

Deutsche Bank, faiz artırımı beklentisini öne çekti

 

Bank of America: Dijital dolar kaçınılmaz

 

ABD'de imalat sanayi PMI 15 ayın en düşük seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)