BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvustralya'da 5 bankaya döviz karteli davası----

Avustralya'da 5 bankaya döviz karteli davası

Avustralya'da 5 bankaya döviz karteli davası
28 Mayıs 2019 - 09:43 www.finansgundem.com

Citigroup, Royal Bank of Scotland Group, UBS, Barclays ve JPMorgan'a, Avustralya'da döviz karteli kurmaktan dava açıldı

Citigroup, Royal Bank of Scotland Group, UBS, Barclays ve JP Morgan döviz manipülasyonunda yakalandı. 5 bankaya, Avustralya'da döviz karteli kurmaktan dava açıldı. Döviz piyasasında fiyatı ortak belirlerken bankaların traderlarının mesajlaşma grupları kurdukları belirlendi.

Bu mesajlaşma gruplarına da çok değişik isimler verildi. Mesajlaşma gruplarının isimlerinin The Cartel, (Kartel) The Bandits Club (Haydutlar Kulübü) ve The Mafia (Mafya) olarak belirlenmesi dikkat çekti.

Traderların sohbet odaları kullandığı ve döviz oranlarının manipülasyonunu koordine etmek, fiyatlarının kontrolünü sağlamak için doğrudan birbirleriyle iletişime geçmeleri araştırılıyor.

Bankacıların yaptığı bu usulsüzlüğün benzeri ABD ile Kanada'da konu olmuş ve tüketicilere 2.3 milyar dolarlık ödeme yapılmıştı. Citi, RBS, JP Morgan ve Barclays, Avrupa Birliği'nde işledikleri benzer bir suç nedeniyle ay başında 1.2 milyar dolarlık ceza ödemeyi kabul etmişti.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)