BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya yüzlerce Aborjin'e tazminat ödeyecek----

Avustralya yüzlerce Aborjin'e tazminat ödeyecek

Avustralya yüzlerce Aborjin'e tazminat ödeyecek
23 Aralık 2021 - 09:03 www.finansgundem.com

Avustralya hükümeti, ülkede uygulanan bir refah planında ırkçılık yaptığı gerekçesiyle Aborjin halkına 1,4 milyon dolarlık tazminat ödeyecek.

Avustralya'da gelir desteği alınabilmesi amacıyla oluşturulan ve haftalık 25 saat çalışmayı zorunlu kılan "İşsizlik yardımı için çalışma" planı mahkemelik oldu.

Batı Avustralya'daki 10 topluluktan 680 kişiyi temsil eden bir grup, planın ayrımcılıkla mücadele yasalarını ihlal ettiğini söyleyerek dava açtı.

Yerel halkların kendilerini bir sosyal yardım ofisinde şahsen temsil etmeleri için gitmeleri gereken en yakın şehir merkezlerinin bin kilometre mesafede olduğuna dikkat çekildi.

Avustralya Ulusal Üniversitesi, söz konusu kişilerin ayrıca, şehirdekilerden 2 kat daha fazla çalışmak zorunda olduklarını ve 25 kat daha fazla cezaya çarptırıldığını tespit etti.

Hükümetin, Aborjin halkına 2 milyon Avustralya doları (yaklaşık 1,4 milyon ABD doları) tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

Avustralya'daki bazı yerel topluluklar telefon, internet ve ulaşım hizmetlerine sınırlı erişime sahip. Birçoğu da bunun yanında dil, kültür, eğitim ve sağlık engelleriyle karşı karşıya.

Rusya, hammadde sıkıntısıyla karşı karşıya kalabilir

 

Uyuşturucu operasyonu kripto servete dönüştü

 

Çürük mangoyla sarhoş oluyorlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)