BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya virüs tespit edilen geminin yolcularını arıyor----

Avustralya virüs tespit edilen geminin yolcularını arıyor

Avustralya virüs tespit edilen geminin yolcularını arıyor
20 Mart 2020 - 21:04 www.finansgundem.com

Avustralyalı yetkililer virüs tespit edilen geminin 2 bin 700 yolcusunu arıyor. Gemi demirledikten sonra düşük risk olduğu düşünülerek yolcuların inmesine izin verilmişti.

Avustralya’da yetkililer Ruby Princess isimli gemide 4 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından gemideki 2 bin 700 yolcuyu aramaya başladı. Sidney’e demirleyen geminin yolcularının “düşük risk” teşkil ettiği düşünülerek perşembe gemiden inmesine izin verilmişti.

Avustralya’nın New South Wales eyaleti yetkilileri, geminin “düşük risk” teşkil ettiğini farz ettiklerini ve yolcuların inmesine izin verildiğini belirtti. France 24'ün haberinde yolcuların ülkenin en kalabalık şehrinin merkezine gitmelerinin önünün açıldığı ifade edildi. 

Ancak daha sonra üç yolculunun ve bin 100 kişilik mürettebattan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı anlaşıldı. 

Yolcuların kendini hasta hissettiği ve yolculuk esnasında 13’ünün grip için tetkik edildiği sırada, gemi Sidney’den Yeni Zelanda’ya doğru hareket ediyordu. 

Bahsi geçen kişiler daha sonra koronavirüs testine tabii tutuldu ve 4’ünün testi pozitif çıktı. 

New South Wales eyaleti Sağlık Bakanı Brad Hazzard, “Bu sonuç açıkça endişelenmemize neden oldu” dedi. 

Gemide doğrulanmamış olsa da Kovid virüsünün bulaştığı başka hastalar da olabilir.

Hazzard ayrıca yolcuların daha önce verdiği telefon numaraları ve e-posta adresleri üzerinden “onlara ulaşmaya çalışıyoruz” diye ekledi. 

Mürettebatından bir kişinin testinin de pozitif çıktığı gemi şu anda  Sidney kıyılarından uzakta bulunuyor. 

Hazzard, “Ruby Princess’in sahibi şirket konuyla ilgileniyor” dedi. 

Yurtdışından dönen veya koronavirüsün bulaştığı yolcuların kendilerini 14 gün boyunca karantina altında tutmaları isteniyor. Ancak bazı yolcuların pozitif çıkan testler konusunda henüz bilgisinin olmayabileceği belirtildi. 

Hazzard, “En büyük endişe, gemide virüsün tespit edildiğine dair herhangi bir bilgisi olmayan kişiler” ifadelerini kullandı. 

Hazzard ayrıca eyalette Kovid-19 vakalarının 75 kişide daha tespit edildiğini ve toplam sayının 380’in üstüne çıktığını ifade etti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)