BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya Sri Lanka’ya 50 milyon dolar sağlayacak----

Avustralya Sri Lanka’ya 50 milyon dolar sağlayacak

Avustralya Sri Lanka’ya 50 milyon dolar sağlayacak
21 Haziran 2022 - 17:04 www.finansgundem.com

Avustralya İçişleri Bakanı Clare O’Neil, Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ve Başbakan Ranil Wickremesinghe ile buluştu. Avustralya, tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'ya 50 milyon dolar sağlayacağını açıkladı.

Indian Express’in aktardığına göre görüşme sonrası, Sri Lankalıların sağlık hizmetlerini ve günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak adına Dünya Gıda Programı'na (WFP) 22 milyon dolarlık yardım sağlanacağı açıklandı. Bunun yanı sıra, ülkenin kalkınmasına destek olmak için 23 milyon dolar yardım yapılacağı bildirildi.

Desteğin, yakın zamanda Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarına sağlanan 5 milyon dolara ek olduğu belirtildi.

Özellikle ülkedeki ihtiyaç sahiplerinin korunması gerektiği söylenilen açıklamada, sağlık hizmetlerinin ve ekonominin düzeltilmesinin destekleneceği ifade edildi.

Sri Lanka'da neler oluyor?

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan ülkede, halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda gösterileri yoğunlaştırmıştı. 9 Mayıs'ta Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa, 9 Mayıs'ta istifa etmiş, Başbakan'ın istifası nedeniyle kabine de feshedilmişti. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, 12 Mayıs'ta Ranil Wickremesinghe'yi başbakan atamıştı. Wickremesinghe, ülkede daha önce 3 dönem başbakanlık yapmıştı.

8 kişi öldü, 250 kişi yaralandı

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti. Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetmiş, 250 kişi yaralanmıştı.

Halk halihazırda yakıt sıkıntısı, elektrik kesintileri ve artan gıda ile ulaşım fiyatları yüzünden zor günler geçiriyor.

Sri Lanka'da büyük elektrik kesintileri yaşanıyor

Sri Lanka'da vergi düzenlemeleri yapılacak

Hindistan'dan Sri Lanka'ya 15 bin litre gaz yağı desteği

Hindistan'dan Sri Lanka’ya 40 bin ton akaryakıt desteği

Sri Lanka'da akaryakıta zam: Evden çalışmaya geçiliyor

Sri Lanka'da yakıt sıkıntısı nedeniyle okullar kapatıldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)