BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya sıkılaştırmadan kaçtı----

Avustralya sıkılaştırmadan kaçtı

Avustralya sıkılaştırmadan kaçtı
15 Mayıs 2013 - 06:49 www.finansgundem.com

Avustralya Hazine Bakanı Swan, güçlü para biriminin büyümeyi yavaşlatmasıyle Avrupa türünde bir kemer sıkmadan kaçındı

Hükümetin 14 Eylül'deki seçimleri kazanmasına yardımcı olmaya ve bütçe fazlası vaadini yerine getirememesinden kaynaklanan sıkıntıları azaltmaya çalışan Avustralya Hazine Bakanı Wayne Swan, Para birimindeki güçlenmenin Avustralya'nın büyümesini yavaşlatmasıyla Avrupa'nınki türünde bir kemer sıkma programından uzak durdu.
Federal bütçeyi açıklayan Swan, nakit açığının 30 Haziran 2014'te sonlanacak 12 aylık dönemde 18 trilyon Avustralya doları olacağını öngördü. Avustralya'nın 19.4 milyar Avustralya doları ile gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 1.3'üne karşılık gelen bu yılki bütçe açığı ise hükümetin 1.1 milyar Avustralya dolar fazla verecei beklentisinin yerine getirilmediğiine işaret ediyor. Avustralya doları, bütçenin açıklanmasının ardından 11 ayın en düşüğüne geriledi.
Avustralya'yı Avrupa türünde bir kemer sıkma programına sürüklemek isteyenlere, çok hızlı ve çok hızlı kesinti yapmanın sosyal zararına dikkat çekerek, Avustralya'nın bu yolunu izlemeyeceğini söyleyen Swan, "Çok sert kemer sıkmanın Avustralya'nın istihdam ve ekonomisini riske atacağını" söyledi.
Swan altyapı harcamaları, eğitim ve özürlülerin bakımlarında kullanılan fonlarda bütçe dengesi sağlamakta uzun yolu tercih eden Swan, kısıtlamaların Avustralya Merkez Bankası'nın faiz indirim imkanını artırdığını not düştü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)