BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Avustralya Merkez Bankası'ndan faiz artış sinyali ----

Avustralya Merkez Bankası'ndan faiz artış sinyali

 Avustralya Merkez Bankası'ndan faiz artış sinyali
16 Ağustos 2022 - 07:58 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası daha fazla faiz artışı sinyali veriyor. Bankanın daha geleneksel çeyrek puanlık hareketlere geri dönmeden önce gelecek ay faiz oranlarını yarım puan daha artırmasını bekleniyor.

Avustralya Merkez Bankası (RBA), önümüzdeki dönemde daha fazla faiz artırımı olacağının sinyalini verirken, kararlarına gelecek ekonomik veriler ve enflasyon görünümünün yön vereceğini yeniden belirtti.

Bankanın 2 Ağustos'ta yapılan para politikası toplantısının bugün yayınlanan tutanaklarında, "Kurul, önümüzdeki aylarda parasal koşulları normalleştirme sürecinde daha fazla adım atmayı bekliyor, ancak önceden belirlenmiş bir yolda değil. Bunu ekonomiyi dengede tutacak şekilde yapmaya çalışıyor. Bu dengeyi sağlamanın yolu dar ve önemli belirsizliğe tabidir” ifadelerine yer verildi.

RBA, peş peşe üç 50 baz puanlık artışın nakit oranını % 1.85'e çekmesinin ardından sıkılaştırma hızını ayarlamak için kendine biraz alan açtı. Buna rağmen çoğu ekonomist bankanın daha geleneksel çeyrek puanlık hareketlere geri dönmeden önce gelecek ay faiz oranlarını yarım puan daha artırmasını bekliyor.

Avustralya'da iş dünyası güveni toparlandı

 

Avustralya'da ticaret fazlası beklentileri aştı

 

Avustralya Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı

 

Avustralya'da enflasyondaki artış beklentilerin altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)