BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya faizi değiştirmedi----

Avustralya faizi değiştirmedi

Avustralya faizi değiştirmedi
03 Aralık 2013 - 07:36 www.finansgundem.com

Avustralya dolarındaki yükselişin gevşemesi sonrasında Avustralya merkez bankası politika faizini yüzde 2.5 ile rekor düşük seviyede bıraktı

Avustralya merkez bankası politika faizinde değişikliğe gitmeyerek rekor düşük seviyede bıraktı ve önceki toplantıdan bu yana ABD doları karşısında yüzde 4 değer kaybetmesine rağmen Avustralya dolarının hâlen "rahatsız edici şekilde yüksek" olduğunu söyledi.

RBA Başkanı Glenn Stevens ve yönetim kurulu, 30 ekonomistin de öngördüğü gibi, politika faizi olan gecelik nakit faiz hedefini yüzde 2.5'te bıraktı. Önceki toplantıdaki  ifadelerinin aynılarını kullanan Stevens, ekonomide dengeli büyümeye ulaşmak için Avustralya dolarında değer kaybının gerektiğini ifade etti.
Piyasa ve ekonomistler, Avustralya merkez bankasının, maden şirketleri projelerini azaltırken, büyüme açığının ortaya çıkmasını önlemek için önümüzdeki yıl faizlerde değişiklik yapmayacağını öngörüyor. Düşük borçlanma maliyetleri konut fiyatlarını yukarı taşıyarak, RBA'in 2011'in sonlarından bu yana yaptığı 225 baz puanlık faiz indirimlerine yenilerini eklemeye istekli olmayabileceğine işaret ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)