BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya doları politikayı zedeliyor----

Avustralya doları politikayı zedeliyor

Avustralya doları politikayı zedeliyor
25 Kasım 2013 - 07:39 www.finansgundem.com

Küresel para otoritelerinin Avustralya dolarına ilgisi, Avustralya Merkez Bankası'nın çabalarını olumsuz etkiliyor Merkez bankalarının Avustralya dola

Merkez bankalarının Avustralya dolarına ilgisi,  RBA'in, kurdaki güçlenmeyi kontrol altına alma çabalarını maskeliyor.

Dünyanın en büyük 2. tahvil garantörü Westpac Banking Corp., Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA), etkileşimde olduğu diğer merkez bankalarının sayısının son 3 yılda 3 katına çıkarak 60'ı bulduğunu söyledi. Merkez bankaları geçtiğimiz hafta düzenlenen tahvil ihalesinde, 2033 vadeli Avustralya hazine tahvillerinin çeyreğinden fazlasını satın aldı.

RBA başkanı Glenn Stevens 21 Kasım'da yüksek getiri arayışı ve Avustralya'nın AAA kredi notuna sahip olmasının, Avustralya dolarının güçlenmesinde etkili olduğunu söyledi ve "müdahaleden" çekinmeyeceğini de belirtti. Güney Afrika merkez bankası bu ay rezervlerine Avustralya dolarını ekleyeceğini söyleyen bankalar arasına girdi. Avustralya tahvilleri bu yıl dolar tabanlı yatırımcılara yüzde 12.6 kaybettirerek, Avrupa Finansal Analistler Topluluğu ve Bloomberg endekslerinin izlediği piyasalar arasında en kötü 2. performansa sahip oldu.

Avustralya'nın rezerv para birimleri ya da çekirdek portföylerin parçalarından olduğu algısının olduğuna dikkat çeken Westpac'in sabit getirili varlık işlemleri müdürü Michael Correa, merkez bankalarının, Avustralya Hazine tahvillerini uzun vadeli ortak olarak gördüklerini söyledi.

Correa, merkez bankalarının Avustralya'nın diğer yüksek notlu varlıklarına yatırım yapmayı da düşündüklerini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)