BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAvustralya: Çin ile savaşa hazır olun----

Avustralya: Çin ile savaşa hazır olun

Avustralya: Çin ile savaşa hazır olun
18 Eylül 2021 - 11:49 www.finansgundem.com

Avustralya, İngiltere ve ABD arasında kurulan AUKUS Paktı Çin ile ilişkilerin kopma noktasına gelmesine neden oldu. Çin, bölgede yaşananları 'kendilerine yönelik bir tehdit' olarak yorumlarken, sert açıklamalarda bulundu.

İngiltere, ABD ve Avustralya, nükleer denizaltılarda kullanılan teknolojinin paylaşılmasını da içeren bir savunma anlaşması yaptıklarını açıkladı. AUKUS Paktı ile mümkün olan en kısa sürede, Avustralya’nın nükleer denizaltıya sahip olması amaçlanıyor.

Ancak bu ittifaka tepkiler büyüyor. Fransa, Avustralya’nın Fransız tasarımı nükleer denizaltı satın almak için 40 milyar dolarlık bir anlaşmayı feshederek ABD ve İngiltere ile ortaklığa gitmesi üzerine harekete geçti. Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD ve Avustralya'daki
büyükelçilerini istişareler için geri çağırdı.

ÇİN’DEN SERT AÇIKLAMA GELMİŞTİ

AUKUS’un en büyük tehdit oluşturduğu Çin’den de sert açıklamalar geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, anlaşmayla ABD ve İngiltere’nin Avustralya’ya nükleer teknoloji desteği vermesinin “büyük bir sorumsuzluk” olduğunu söyledi.

Çin’in Washington Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “Üçüncü ülkelerin çıkarlarını hedef alan dışlayıcı bloklar kurulmamalı. Üç ülke özellikle de, Soğuk Savaş dönemi düşünce şeklinden ve ideolojisinden kurtulmalı.” ifadeleri yer aldı.

‘ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ’

Bugün ise Avustralya’dan kritik bir çıkış geldi. Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton, Avustralya’ya en az sekiz nükleer denizaltı ve diğer gelişmiş askeri teknolojiler verecek olan yeni ittifakın ‘bölgeye barış sağlamak için kurulduğunu’ açıkladı. Dutton, anlaşmanın ardından ülkesi ve Fransız Naval şirketi arasında denizaltı yapılmasını öngören anlaşmanın iptal edilmesine tepki gösteren Fransa'dan “özür dilemeyeceklerini” söyledi.

Savunma Bakanı Dutton, Çin ile savaş olasılığının göz ardı edilemeyeceği konusunda açıkça uyarıda bulunurken, bu durumun ‘Çinliler için bir sorun’ olduğunu söyledi. Dutton, Çin ile savaşın mümkün olduğu ve ülkesinin hazırlık yapması gerektiğinin de altını çizdi.

The Guardian'da yayınlandı: Avustralya aslında yok!

 

Avustralya’da 12 yaş ve üzeri herkese BioNTech aşısı vurulacak

 

Çin'den nükleer tehdit: Hedefteki ülkeyi açıkladılar!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum18 Eylül 2021 12:36

    Lan olum neyin kafasını yaşıyorsunuz in sizi 1 günde halleder abd de bu çile baş edemiyeceğini biliyor o yüzden o nu bunu çinin üzerine salıyor