BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvukatlardan dolandırıcılık uyarısı----

Avukatlardan dolandırıcılık uyarısı

Avukatlardan dolandırıcılık uyarısı
21 Haziran 2015 - 14:25 www.finansgundem.com

İstanbul Barosu tarafından yapılan açıklamada, kendilerini avukat olarak tanıtan bir dolandırıcılık şebekesinin faaliyette olduğu belirtti

Dolandırıcılıkla ilgili şikayetlerin artması üzerine İstanbul Barosu da kendi internet sitesinden bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Çok sayıda meslektaşımızın Baro Başkanlığına yaptığı bildirimde, avukatlık unvan ve isimlerini kullanan bir dolandırıcılık şebekesinin faaliyet gösterdiği belirtildi. Dolandırıcılık çetesi mensuplarının vatandaşları arayarak çeşitli hediyeler kazandıklarını, sağlık sigortası borcunu en kısa zamanda ödemezse icra ve hapis tehdidi gibi yöntemlerle dolandırarak haksız kazanç sağladıkları bildirildi" denildi. Baro, böyle bir durumla karşılaşıldığında Cumhuriyet Savcılıklarına şikâyette bulunulmasını istedi.

HUKUK MÜŞAVİRİNİN ADINI DA KULLANMIŞLAR

İstanbul Barosu Hukuk Müşaviri Atilla Özen de dolandırıcılık mağduru oldu. Avukat Özen kendi adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışan kimliği belirsiz dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Özen'in savcılığa sunduğu dilekçeye göre olay şöyle gelişti: Antalya'da oturan İsmail Yılmaz'ı cep telefonundan arayan dolandırıcı, kendini Avukat Atilla Özen olarak tanıttı. Avukat Atilla Özen'in baro sicil numarasını ve adresini de verdi. Dolandırıcı, Yılmaz'a sağlık sigortası borcu olduğunu, 500 TL'yi ilgili bankaya yatırması gerektiğini, aksi halde borcunun katlanarak artacağını söyledi. İsmail Yılmaz, durumu hemen çalıştığı şirketteki müdürü Özgür Alkış'a anlattı. Durumdan şüphelenen Özgür Alkış da İstanbul Barosu'nu arayarak Atilla Özen'e ulaştı. Atilla Özen de durumu 155 polis ihbar hattını arayarak bildirmesini istedi.

"AVUKATLAR VEKALETNAME OLMADAN İŞ TAKİP EDEMEZ"

22 yıllık avukat olan Ali Güneş de kendi ismini vererek vatandaşları dolandıranlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Güneş vatandaşların bizzat tanımadan avukat olduğunu söyleyen şahıslara itibar etmemesini, hiçbir avukatın bu şekilde bir istemde bulunamayacağı, vekaletname olmadan iş takip edemeyeceği yönünde uyarıda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)