BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor​"Avrupa'ya gitme ümidimiz var"----

​"Avrupa'ya gitme ümidimiz var"

​Avrupa'ya gitme ümidimiz var
26 Nisan 2014 - 12:26 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu'nda konuştu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu'nda çarpıcı açıklamlarda bulundu

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"Önce Yüksek Divan Kurulu Başkanı, 10 yıl beraber yürüdüğümüz, yaşça bizden büyük saygıdeğer Yüksel Günay Bey'e Allah rahmet eylesin diyerek, bugün Fenerbahçe ile ilgili bazı konularda bilgi vermek istiyorum.

Yüksek 10 yıl boyunca yönetimle beraber çalıştı. Gerektiğinde tenkit etti, gerektiğinde tebrik etti. Uygun yolu bularak çalışmalara devam ettik. İyi bir Fenerbahçeli, iyi bir dosttu. Bu arada da Selçuk Yula, Ercan Aktuna, Mikro Mustafa ve ismini unuttuğum diğer Fenerbahçeliler'e de rahmet diliyorum.

Şimdi, biliyorsunuz Yargıtay seçimlerden sonra Başsavcılık'ta bekleyen karar uygulamaya kondu ve İstanbul savcılığına gönderildi. Yalnız, burada kanunda yapılan değişiklik neticesinde hangi mahkemenin bakacağı araştırılıyordu. Birincisi infazın durdurulması, ikincisi yeniden adil yargılama yapılması için itirazımız var. 16. ACM kalktığı için 18. ACM bakıyor. Şu an davamıza hangi mahkemenin bakacağına HSYK karar verecek. Diğer itirazımıza AYM bakıyor.

3 yıl sonunda üzüntümüz yok. 1. gün ne dediysek, insanlar doğru olduğunu görüyor. Bu bir şike davası değil, siyasi davadır dedik. Kanuna göre düşünce bile suçtu. Kanuna göre deliller, tapeler vardı. Suç yarattılar. Aynı hadiseleri 17-25 aralıkta yaşanmıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı şeklinde karar çıkmıştır. Kişiler, şahıslar, yalnızca Fenerbahçe için değil, Ergenekon, Oda TV, KCK, Casusluk Davası, Cübbeli davası, hepsi, insanlar o tapelerle suçlandı. 17-25 Aralık'tan itibaren Yargıtay kararlarına göre tapeler delil kabul edilmiyor. 25 Aralık'tan sonra çıkan kararı Yargıtay tanımayarak, tapeleri delil kabul etmiştir. İleride tarih bunların ne olduğunu, ne olmadığını yazacak. Biz haklıyız, biz şike yapmadık. Şike yapsaydık açıkça söylerdik. Biz ne yaptıysak Fenerbahçe için yaptık. CAS Davası'nda da Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı teşvik diye geçmiştir. O tarihte Türkiye'de şike ve teşvik suçu yok. Çünkü, polis fezlekelerinde suç diye geçiyor. CAS sonuçları açıklandığında, Fenerbahçe yönetim kurulu gerekeni yapacaktır. Avrupa'ya gitme ümidimiz vardır, gideceğiz demiyorum ama ümidimiz vardır.

Fenerbahçe'nin önünde önemli bir vaziyet var. Ekonomik olarak Fenerbahçe ve diğer kulüpleri zor günler bekliyor. Devlet diyor ki, vergi ödeyeceksin. Geçen sene 80 küsur, bu sene de 93 trilyon Fenerbahçe vergi verdi. Fenerbahçe'nin bütçesi 220 ila 250 milyon dolara yakındır. Fenerbahçe, Türkiye'yi Avrupa'da elinden geldiğince temsil etmiştir. Başarılar kazanılmıştır. Bunun karşılığında devlet, spor kulüplerine yardım da bulunmamaktadır. Devlet, buna karşılık SGM aracılığıyla biletlerden yüzde 7 vergi kesiyorlar. 4-5 senedir bilet fiyatlarını yükseltemiyoruz, çünkü insanların ödeme güçleri yok. Şimdi bunları üst üste koyduğumuz zaman Fenerbahçe'nin paraya ihtiyacı var. Böyle giderse, Fenerbahçe'nin her yere borcu olur Allah korusun. Şu an için böyle bir tehlike yok. Eğer, bana güveniyor ve inanıyorsanız bunlara da inanın.

Fenerbahçe'nin potansiyeli var. Fenerbahçe'den daha fazla potansiyeli olan bir kulüp yok. Her Fenerbahçeli'nin bu kulübe sahip olma isteği var. Tüzük tadiliyle birlikte insanları bu kulübe temsilci üye şekliyle kulübe katmak lazım. Bu konu, kendimle ilgili bir konu değil. Bu Fenerbahçe'nin projesidir, Fenerbahçe için olmalıdır. Bunu 2008'de Yüksel Günay ile konuşmuştuk. Manisa'da bize tepki verdi. Sonra G.Antep'te konuştuk, bu gayet olur dedi, benim de aklıma yattı dedi. Bu sene hukukçular ekibi kurduk. Onların içine tüzükle ilgili arkadaşlarımızı aldık. Sizlere bir hazırlık yaptık. Bu tamamen sizlere sunacağımız bir öneridir. Bir tüzük kongresi yapacağız 11'i ve 18'i arasında. Eğer uygun görürseniz, ben de olursam inşallah tüzük tadilatı yaparız. Bu üyelerin hakları bizim gibi değil. Biz A sınıfı üye olacağız. 1 milyon kişi gelirse, 10 bin kişi delege olacak. Bu 15 bin kişi burada ağırlıklı olacak. Bununla ilgili şubeler kuruyoruz. Taraftar derneklerini kaldırıyoruz, şubeleri oluşturuyoruz. Fenerbahçe, aynı görüntüde olan binalar olacak. Yalnızca temsilci üye olarak başlayacak. Sonra o temsilciler belli oranda delege seçilecek. O delegeler kongrelerde bizlerle birlikte oy kullanacak. Her 200 kişiden 1 kişi kongreye olacak. Ben onlara 100 kişi önermiştim, onlar 200 kişi yaptı. Yani 1 milyon üye olursa 10 bin kişi gelecek. "
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)