BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa’ya gidiş mülakatına Suriyelilerden yoğun ilgi----

Avrupa’ya gidiş mülakatına Suriyelilerden yoğun ilgi

Avrupa’ya gidiş mülakatına Suriyelilerden yoğun ilgi
10 Ocak 2019 - 18:15 www.finansgundem.com

Batman'da, 500 Suriyeli sığınmacının Avrupa'ya gitmelerini sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği'nin açtığı mülakata başvurmak isteyen Suriyeliler, uzun kuyruk oluşturdu.

Gaziantep’teki BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden Batman’a 5 kişilik heyet geldi. Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriyeli sığınmacıların belirlenmesi amacıyla Turgut Özal Bulvarı’ndaki otelde mülakat yapıldı. Mülakata yoğun ilgi gösteren Suriyeli aileler, otelin önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sığınmacılar, heyetle görüşmek için soğuk havaya rağmen çocuklarıyla saatlerce kuyrukta bekledi.

Yakınlarının Avrupa’daki ülkelerde olması nedeniyle BM heyetine başvuruda bulunduklarını söyleyen bazı sığınmacılar, “Batman’da rahatız ama aile fertlerimiz Avrupa ülkelerinde. Ailelerimizin bölünmemesi için Avrupa’ya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Batman’da yaşayan 21 bin Suriyeliden son 2 yılda 4 bin sığınmacının Avrupa ülkelerine gittiği, bu yıl da 500 kişinin gönderilmesinin planlandığı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şahin kus10 Ocak 2019 20:29

    Bunların secipte götürmeleri ne izin vermemeli,işlerine yarayacak kişileri götürüp,bize de digerlerini birakacaklar