BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAvrupa’ra bankacılığı dönüştüren 3 fintek şirketi----

Avrupa’ra bankacılığı dönüştüren 3 fintek şirketi

Avrupa’ra bankacılığı dönüştüren 3 fintek şirketi
28 Nisan 2021 - 15:50 www.finansgundem.com

Avrupa’nın core bankacılık alanını dönüştüren 3 fintek şirketi öne çıkıyor. Yeni jenerasyon bankalar rekabeti artırırken, geleneksel bankalar sistemlerini gözden geçirmeye zorlanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Core bankacılık, bir networke bağlı bir grup bankanın sunduğu bir bankacılık hizmeti. Bu sistemde müşteriler üye şubelerin herhangi birinden banka hesaplarına ulaşabilir ve temel işlemlerini gerçekleştirebilirler. Core bankacılık sistemi bankaların etkin bir şekilde modernize olmasına olanak sağlıyor. Şimdilerde bankacılık alanında rekabet yükselirken, yeni nesil bankalar core bankacılık sistemlerini seçerek avantaj sağlıyor. Geleneksel bankalar ise mevcut sistemlerini gözden geçirmeye zorlanıyor. İşte Avrupa’nın fintek sektörünün üç kilit core bankacılık tedarikçisi.

1. Temenos

Cenevre merkezli Temenos perakende, kurumsal, İslami ve kamu bankalarına core bankacılık hizmetleri sağlıyor. 

Yakın zamanda Temenos’tan yapılan açıklamada Kanada merkezli kredi birliği BlueShore Financial’ın Temenos’un hizmetlerini kullanarak dijitalleşme sürecine başladığı söylendi. Temenos Infinity isimli çok kanallı dijital bankacılık ürünüyle birlikte BlueShore, “yüksek teknoloji” deneyiminin kapsamını genişletecek. Bununla birlikte açıklanabilir yapay zeka (XAI) da devreye sokulacak.

Finans kurumu şube içi deneyimi tüm kanallar ve cihazlardan erişilebilir hale gelecek. Şirket aynı zamanda Avusturalya bankası MyLife MyFinance’in de Temenos SaaS isimli dijital bankacılık platformunu kullanarak dijitale geçişi başlattığını açıkladı. Banka şirketin teknolojisini kullanarak geleneksel sistemlerini dönüştürecek, süreçleri basitleştirecek ve müşteri deneyimini geliştirecek.

2. Mambu

Berlin merkezli yazılım hizmetleri şirketi Mambu geleneksek bankacılık sistemlerinin ya da şirket içi çözümlerin maliyetlerine ve karmaşıklığına güçlü bir alternatif sunmayı hedefliyor. Şirket yatırımları ve kredileri artırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda müşterilerinin yeni iş girişimlerine başlamasına yardım ediyor, var olan operasyonları dönüştürüyor, yeni ürünler oluşturmalarına destek olarak yeni pazarlara girmelerini sağlıyor. Her ölçekte finansal kuruma bankacılık ve kredi portföyünü tasarlaması ve hizmete açması için destek veriyor.

Ibis Intelligence’ın haberine göre, son dönemde Mambu Tandem Bank’ın şirketin SaaS bankacılık platformunu kullanarak dijitalleşeceğini açıkladı. Mambu bu yeni işbirliğiyle Tandem’in platformunu yeniden inşa edecek. Banka tüm ürünlerinde ve hizmetlerinde tam kontrol sahibi olurken, müşteri davranışını daha iyi anlama imkanına sahip olacak. Tandem’e göre işbirliği bankayı tam dijitalleşme sürecinde başarıya götürecek. Aynı zamanda banka çok daha dikkatli seçilmiş bir demografiye hitap edebilecek ve yeni ürünleri piyasaya sürerken çok daha çevik operasyonlara sahip olabilecek.

Bugün Berlin merkezli start-up şirketi 150’nin üzerinde banka, fintek ve telekom şirketine hizmet sunuyor. Bu şirketlerin ise toplamda 14 milyon son kullanıcısı bulunuyor. Mambu Santander, N26 ve Orange gibi önde gelen şirketlerin dijital bankacılık ve kredi hizmetlerini hızla tasarlamasına, piyasaya sürmesine ve yürütmesine destek veriyor.

3. Finastra

Finastra tüm dünyada bankalara, kamu bankalarına, kredi birliklerine ve finansal hizmet sağlayıcılarına finans teknolojisi yazılımları sağlıyor. Yakın zamanda Finastra İsrail’in en büyük bankalarından Mizrahi-Tehafot Bank’ın şirketin ödeme çözümü Fusion Payments To Go’yu seçtiğini açıkladı. Şirketin sunduğu bu ödeme çözümü küçük ve orta ölçekli şirketlerin yerel ve uluslararası ödeme hizmetlerini yürütmesine olanak tanıyor. Aynı zamanda müşterilerine kesintisiz ve anında ödemeleri, düşük sabit ücretle sunma imkanı veriyor.

finansgundem.com'un derlemesine göre, fintek şirketi Finastra 2017 yılının sonunda D+H ve Msys’in birleşmesiyle kuruldu. Haziran 201’de Visa Equity Partners Misys’i satın aldı ve ardından 2017’de D+H’yi bünyesine kattı. Finastra perakende bankacılığı, para transferleri, krediler ve sermaye piyasası alanlarında oldukça çeşitli çözümler sunuyor.

JPMorgan, Blockchain tabanlı ödeme platformu başlatıyor

 

Sürdürülebilir finansman çalışmaları hızlanıyor

 

Ünlü milyarder Dogecoin'in yayılmasını sağlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)