BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'nın yeni kabusu korona suçları----

Avrupa'nın yeni kabusu korona suçları

Avrupa'nın yeni kabusu korona suçları
27 Mart 2020 - 15:40 www.finansgundem.com

Avrupa polis teşkilatı EUROPOL, korona suçlarına karşı uyarıda bulundu. Teşkilatın verilere göre siber suçlar, dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilik gibi suçlarda artış var

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentindeki Avrupa polis teşkilatı EUROPOL, korona virüs salgınıyla bağlantılı olarak bazı suçlarda artış olduğunu açıkladı.

Organize suç çetelerinin yeni yöntemlerle korona krizinden faydalanmaya çalıştığı uyarısında bulunan EUROPOL siber suçlar, dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilik suçlarının arttığına dikkat çekti.

Sahte maske, dezenfektan ve ilaç

EUROPOL'ün açıkladığı raporda virüse karşı sahte koruma ürünleri ve ilaçların piyasaya sürüldüğü, bu sahte ürün ve ilaçların da salgının daha da yayılmasına yol açtığı belirtildi. Açıklamada dolandırıcıların özellikle koruma maskesi ve dezenfektan gibi ürünlerin piyasada zor bulunmasından faydalandığına işaret edildi.

EUROPOL'ün verilerine göre Mart ayı içinde dünya genelinde güvenlik güçlerinin düzenlendiği operasyonlarda 34 bin cerrahi maskeye el konuldu. Ayrıca çok sayıda antivirüs ilacı, sıtmaya karşı kullanılan klorokin maddesi ve vitamin ilaçlarının sahtelerinin ele geçirildiği vurgulandı.

Raporla ilgili açıklamasında bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen EUROPOL Direktörü Catherine De Bolle, "Sağlık krizinin olduğu bir dönemde bu tür kriminal faaliyetler özellikle tehlikeli ve insan hayatını tehlikeye atabilir" dedi.

Siber dolandırıcılık uyarısı

Siber suçlara karşı da uyarıda bulunan EUROPOL, çok sayıda kişinin evden çalıştığına dikkat çekerek evde kullanılan bilgisayarların daha az güvenli olduğunu belirtti. Dolandırıcılık olaylarının artabileceğini kaydeden EUROPOL, dikkatli olunması gerektiğine ve dolandırıcıların insanların korkularını sömürebileceğine işaret etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)