BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAvrupa’nın yeni fintek milyarderi----

Avrupa’nın yeni fintek milyarderi

Avrupa’nın yeni fintek milyarderi
13 Ocak 2022 - 17:48 www.finansgundem.com

checkout.com'un Kurucusu Guillaume Pousaz, şirketin aldığı son yatırımların ardından Avrupa’nın en zengin teknoloji milyarderi oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra merkezli ödeme fintek şirketi checkout.com'un ardındaki İsviçreli milyarder Guillaume Pousaz, şirketin aldığı son yatırımların ardından Avrupa’nın en zengin teknoloji girişimcisi oldu. Pousaz’ın şirketinin değeri aldığı 1 milyar dolarlık yatırımın ardından, 40 milyar dolara yükseldi. Forbes’un tahminlerine göre checkout.com'un üçte iki hissesine sahip olan Pousaz’ın servetinin ise 23 milyar dolar olduğu düşünülüyor.

Altimeter, Dragoneer, Franklin Templeton ve diğer yatırımcıların katıldığı fonlama turunda şirket toplamda 1,8 milyar dolar yatırım aldı. Şirketten çarşamba günü yapılan açıklamada, fonlama turundan gelen paranın ABD’de büyüme için kullanılacağı söylendi. Şirket bu yıl ABD’deki çalışan sayısını %200 oranında artırmayı planlıyor.

Ödeme zengini…

checkout.com'un aldığı yeni yatırım, pandemi döneminde dijital ödeme alanında faaliyet gösteren girişimcilerin hızlı yükselişinin altını çizdi. Şirketin değeri 2020’nin haziran ayında 5,5 milyar dolar değerindeyken, 2021’in ocak ayında 15 milyar dolara, şimdi ise 40 milyar dolara yükseldi. Şirketin rakipleri Stripe ve Adyen de benzer bir şekilde pandemi döneminde şaşırtıcı değerlere ulaştı. Stripe geçtiğimiz yıl şubat ayında gerçekleştirdiği fonlama turunun ardından 115 milyar dolar değere ulaştı.

Bununla birlikte şirketin kurucuları Patrick Collison ve John Collison’ın her birinin serveti 9,5 milyar dolara yükseldi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Amsterdam borsalarında işlem gören Adyen’in piyasa değeri de yaklaşık 72 milyar dolara çıktı. Şirketin hisseleri 2020’nin nisan ayından bu yana yükselişte, ancak hisseler kasım ayının ilk dönemlerinde ulaştığı zirve noktasının altında işlem görüyor.

checkout.com Avrupa’nın en değerli start-up şirketlerinden biri haline geldi. Şirketin 1,100 çalışanının 600’ü Londra’da bulunuyor ve şirket 2012 yılından bu yana İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) tarafından denetleniyor. Şirketin Paris, Berlin ve San Francisco’da da küçük ofisleri bulunuyor. Dubai’de ailesiyle birlikte yaşayan Pousaz ekonomi derslerini veremediği için üniversite eğitimini yarıda bıraktı ve 2012 yılında checkout.com'u kurdu. Şirketin gerçekleştirdiği son fonlama turuyla Pousaz dünyanın en zengin 100 ismi arasına girdi.

Pousaz aynı zamanda bu listedeki tek teknoloji girişimcisi. Pousaz’ın checkout.com'da bulunan 23 milyar dolarlık hissesi sayesinde, girişimci Telegram Kurucusu Pavel Durov’dan daha zengin oldu. Durov’un servetinin 17,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Goldman Sachs ofise dönüşü erteledi

 

Apple’ın metaverse planları

 

ABD bankaları finteklere karşı harekete geçiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)