BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAvrupa’nın sigorta teknolojisi start-up’ı----

Avrupa’nın sigorta teknolojisi start-up’ı

Avrupa’nın sigorta teknolojisi start-up’ı
01 Haziran 2021 - 16:35 www.finansgundem.com

Almanya’nın sigorta teknolojisi start-up şirketi Wefox Target Global liderliğindeki fonlama turunda 650 milyon dolar yatırım çekerek değerini 3 milyar dolara yükseltti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alman start-up şirketi Wefox Target Global’ın öncülüğünde düzenlenen fonlama turunda 650 milyon dolar yatırım çekti. Bu turun ardından ise şirketin değeri 3 milyar dolara ulaştı.  Wefox konut sigortası ve taşıt sigortası gibi bireysel sigorta ürünlerine odaklanan bir dijital sigorta şirketi. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Julian Teicke, “bu rakam tahminlerimizin çok üzerinde. Oldukça hızlı bir süreçti” dedi.

2019’un aralık ayında şirketin değerinin 1,65 milyar dolar olduğu bildirilmişti. Şirket bugün sigorta teknolojisi sektöründe en büyük fonlama turunu gerçekleştirdi. Teicke, “var olan büyük yatırımcıların neredeyse tamamı katılım sağladı” dedi. OMERS Ventures, G Squared, Mountain Partners, Merian ve Horizons Ventures gibi bir çok yatırımcı fonlama turuna dahil oldu. Yeni yatırımcılar arasında ise FinTLV, Ace & Co ve LGT yer aldı.

Tech Crunch’ın haberine göre, şirketin kurucu ortağı ve CFO’su Fabian Wesemann, “yüksek bir rakam elde etmeyi başarmakla kalmadık, bunu kısa bir zamanda gerçekleştirdik. Tüm yatırımcıların dahil olması toplamda dört hafta sürdü” dedi. Wefox zaman geçtikçe giderek daha fazla gelir elde edeceğine inanıyor. Ancak bunun için sermayeye ihtiyacı var. Teicke, “internet öncesi dönemde kalmış 5,2 trilyon dolarlık sektörü hedefliyoruz. Bu sektörü nasıl değiştireceğimizi anladık” dedi.

Wefox’u geleneksel sigorta şirketlerinden farklı yapan unsur ise, şirketin doğrudan tüketiciye hizmet veren bir sigorta şirketi olmaması. Birçok sigorta ürünleri halen acenteler tarafından satılıyor ve Wefox bu durumun yakın zamanda değişmeyeceğini düşünüyor. Bu nedenle Wefox’un ürünlerini satan 700 acentesi var. Şirket aynı zamanda bazı kurumlarla da işbirliği yapıyor ve yaklaşık 5 bini Wefox ürünlerinin dağıtımını sağlıyor.

Teicke, “sektörün geri kalanı acentelerin yok olduğuna inanıyor ancak biz onlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi. finansgundem.com'un derlemesine göre, yalnızca 2020 yılında şirket 140 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Wefox Insurance’a bakıldığında, şirketin 2020 yılında kar açıkladığı görülüyor. Grup ise Wesemann’a göre “2023 yılından itibaren toplam karlılık gösterecek.”

Karlılığa giden açık bir yol ve hızlı büyüme Wefox’un oldukça büyük hedefleri olduğu anlamına geliyor. Lichtenstein’da lisans almış olan Wefox, lisansını diğer Avrupa ülkelerinde de kullanabiliyor. Şirket şimdi beş pazarda faaliyet gösteriyor ve yakın zamanda İtalya’ya açılmayı planlıyor. Yeni pazarların yanı sıra, Wefox yeni sigorta ürünlerini de satışa sunmayı hedefliyor.

Bunlar arasında ferdi kaza sigortası, evcil hayvan sigortası, sağlık sigortası ve hayat sigortası da yer alıyor. Teicke, şirketin bu yıl 20 yeni sigorta ürününü piyasaya süreceğini açıkladı. Şirket aynı zamanda yönetim maliyetlerini düşürme konusunda da büyük hedeflerle ilerliyor. Şirket uzun süredir otomasyon sistemlerine yatırım yapıyor ve artık şirketin süreçlerinin %80’i otomasyon sistemleri tarafından yönetiliyor.

İsviçre’nin varlık yöneticileri kapılarını skandala açtı

 

Sanal gerçeklikle ilaçsız tedavi

 

Bitcoin yatırımcılarını uyardı: Çöküş bitmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)