BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'nın LNG ithalatında artış----

Avrupa'nın LNG ithalatında artış

Avrupa'nın LNG ithalatında artış
16 Ocak 2023 - 14:01 www.finansgundem.com

Avrupa'nın LNG ithalatı haftalık %12 arttı

Kpler gemi takip verilerine göre, Türkiye dahil Avrupa destinasyonlarına denizden LNG sevkiyatı haftalık yaklaşık %12 artarak 3,4 milyar mᶟ’e ulaştı. Ancak önceki hafta yapılan ithalat geçen ay görülen rekor seviyelerin altında kaldı.

Kpler verilerinin gösterdiğine göre, transit halindeki veya enjeksiyon yapmayı bekleyen toplam 4,3 milyar mᶟ 47 gemi Avrupa kıyılarında bekliyor. Ancak bu gemilerin nihai varış noktaları ve hacimler değişebilir.

Montel-Foreks'in haberine göre, ay içinde bugüne kadar yapılan ithalatlar, aralık ayının aynı dönemine göre neredeyse %19 düşüşle toplam 7,8 milyar mᶟ oldu.

Avrupa, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımların bir sonucu olarak boru hattı akışlarının yerine LNG ikame etmeye çalışıyor. Geçen ay bölgeye yapılan LNG teslimatı rekor bir seviyeye ulaşarak 18,2 milyar mᶟ oldu.

Almanya'da ilk özel yüzer LNG terminali

 

Avrupa LNG fiyatları 10 haftanın en düşük seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)