BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa’nın en zayıf iki bankası----

Avrupa’nın en zayıf iki bankası

Avrupa’nın en zayıf iki bankası
02 Ağustos 2021 - 08:18 www.finansgundem.com

Deutsche Bank ve SocGen, Avrupa stres testine göre en zayıflar arasında yer aldı

Uzun süredir mali sıkıntılar yaşayan eski ABD Başkanı Trump’a verdiği kredilerden dolayı büyük sorunlar yaşayan Deutsche Bank AG ve Societe Generale SA, piyasa düzenleyicilerinin yatırımcılara yönelik ödemeleri planlarını incelerken danışacakları bir stres testinin sonuçların göre Avrupa'nın en büyük bankaları arasında en zayıfları arasında yer aldı.

Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin Cuma günü yayınlanan değerlendirmesinde finansal gücün en önemli ölçütlerinden biri olan Alman borç verenin adi hisse senedi Tier 1 oranı, uzun süreli düşük faiz oranları ve ekonominin üç yıl içinde keskin bir şekilde daralmasını öngören olumsuz bir senaryoda 620 baz puan düşerek %7,4'e geriledi. Societe Generale'nin oranı ise 562 baz puan düşerek %7,5'e geriledi.

Finans Direktörü James von Moltke yaptığı açıklamada, "Deutsche Bank, daha sert ve elverişsiz bir senaryoda bile olası bir ekonomik krizde direncini gösteriyor" dedi. Bankanın 2021'in ilk yarısında artan kârının teste dahil edilmediğine dikkat çekti.

Bölgedeki 50 bankayı inceleyen EBA sınavında geçti veya kaldı notu yok, ancak Avrupa Merkez Bankası ve diğer düzenleyicilere finansal sistemin sermaye ihtiyaçlarının yanı sıra temettü seviyelerinin uygunluğunun değerlendirilmesinde yol gösteriyor.

Çin Merkez Bankası: İhtiyatlı ve esnek para politikasına devam

Türk kadın bankacı ABD'de zirveye yükseldi

ABD’de enflasyon tartışması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)